За редовно изхождане яжте тази закуска! Всички сме изпитвали неприятните

...
За редовно изхождане яжте тази закуска! Всички сме изпитвали неприятните
Коментари Харесай

За редовно изхождане си направете тази лесна закуска!

За постоянно изхождане яжте тази закуска!

Всички сме изпитвали неприятните признаци на запек най-малко един път – отичане на корема и коремна болежка. Нередовните придвижвания на червата могат доста да влошат качеството на живот.

Запекът нормално е тривиално събитие, само че в случай че се трансформира в непрекъснат сателит в живота ни, може да донесе със себе си избрани затруднения като хемороиди, да вземем за пример.

Интересното е, че доста хора погрешно поясняват термина запек, смятайки го за проблем, единствено когато изпражненията не участват всеки ден. Нормалната динамичност на придвижването на червата обаче може да бъде до 2-3 пъти дневно, до 2-3 пъти седмично, според от метаболизма, който варира при всеки човек.

Съвременният ритъм на живота, обаче, трансформира запека в един от най-често срещаните храносмилателни проблеми при хората в развитите страни.

Въпреки че, незадоволителната физическа интензивност, излагането на стрес, използването на избрани медикаменти или пренебрегването на нуждата от изпразване на червата доста способстват за увеличение на казуса с нередовното придвижване на червата, наподобява, че главната причина към момента се крие в това, което ядем, т.е. т.е. не ядем.

А точно, за постоянно изхождане би трябвало да консумирате най-малко 25 грама фибри на ден посредством диетата си, а проучванията демонстрират, че типичната диета в развитите страни обезпечава приблизително единствено 15 г фибри.

Ако имате проблем с нередовното изпразване, пробвайте следната рецепта и в никакъв случай повече няма да имате проблем с перисталтиката.

Необходими съставки:
5 сини сливи
3 сушени смокини
3 фурми
1 супена лъжица ленено семе
3 супени лъжици овесени ядки
1 супена лъжица смлени или нарязани орехи
500-600 мл хладка вода/кисело мляко/минерална вода с магнезий

Приготвяне:
Закуската се подготвя вечер и можете да увеличите или намалите количеството на продуктите, т.е. да ги коригирате съгласно вашите лични потребности.

Смелете всички съставки и ги залейте с гореща вода. Можете единствено да ги смелите иле нарежете на ситно (както желаете). На идващия ден вместо закуска яжте тази примес.

След половин час изпийте най-малко половин литър вода, с цел да помогнете за стимулиране на перисталтиката и пречистване на червата.

Вижте още: Шоколадов сладкиш, подготвен за 6 минути – топи се в устата

Съвет: Вместо вода можете да употребявате пробиотично кисело мляко или вода, обогатена с магнезий, с цел да смесите съставките, а можете да добавите сок от алое.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР