За разум, гражданска отговорност и воля призова новите депутати президентът

...
За разум, гражданска отговорност и воля призова новите депутати президентът
Коментари Харесай

Радев: Нека войнолюбците са малцинство

За разсъдък, гражданска отговорност и воля прикани новите депутати президентът Румен Радев.

Хората чакат решения в дебата с бедността, високите цени и ниските приходи. Социалната рецесия неизбежно влече и растеж на престъпността и тук ограниченията би трябвало да са незабавни, сподели той.

Радев прикани и бързо създаване на бюджет от новото държавно управление, само че в случай че това не стане, служебният кабинет ще внесе подобен и той приканва към него да се подхожда професионално, а не предизборно.

Президентът пожела и дълъг живот на този парламент за разлика от трите предишни.

Той уточни нуждата от нови закони, ориентирани към дългочаканите промени – в това число фактическата недостижимост на основния прокурор.

Радев уточни и неналичието на задоволително ефикасни законови механизми за налагане на правдивост в това число при пияни и дрогирани водачи, които не престават да лишават животи.

Ширещата се безотговорност уронва вярата в държавността, сподели той.

Има потребност от ясни механизми за ускорение на евроатлантическата ни интеграция, България не може да си разреши да остане в периферията на Европа.

Гарантирана на националната ни сигурност е първостепенна задача. Още през днешния ден служебния кабинет ще внесе проект за модернизиране на защитата и за закупуване на още 8 самолета. Надявам се те да бъдат незабавно прегледани.

Този парламент би трябвало да реши дали България ще загуби въздушния си суверенитет в тази усложняваща се конюнктура, сподели Радев.

Голямата задача пред политическата класа е да опазим България от пожара, който бушува, добави той.

Най-отявлените войнолюбци в никакъв случай няма да рискуват живота си, имало го е преди, някои го вършат и през днешния ден. Аз-искрено се надявам сходни войнолюбци да са малцинство в това национално заседание, заключи той.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР