За разлика от кучетата, всички котки са повече или по-малко

...
За разлика от кучетата, всички котки са повече или по-малко
Коментари Харесай

Едри породи котки

За разлика от кучетата, всички котки са повече или по-малко с идентичен размер. Има безусловно дребни с тегло към кг, има здрави мъжки с размерите на шпаньол, само че фактът остава: малко евентуално е нещо като алабай да израсне от очарователно коте. Мнозина обаче желаят да имат като домакински любим, в случай че не тигър, то най-малко огромна котка.

Такава, която обезпечено ще стане огромна. Специално за почитателите на гигантските котки сме съставили този лист с най-големите породи котки. Може би вашият предстоящ другар се крие измежду тях.

Савана е измежду огромните породи котки

Прадядото на котка савана е същински Сервал, той също е дива африканска котка. Теглото на междинния представител на тази порода доближава десетина кг и тя също както и дивия си предшественик се слави с дългоденствие.

Мейн Кун е едра котка

Мейн кун е една от най-големите породи котки в света, в случай че не и най-голямата. Теглото на Мейн куните варира сред 6 и 11 кг, от време на време мъжките и до 13 кг. Това е бухнал колос, който също има доста миролюбив темперамент.

Чаузи също е едра порода котка


Всичко за Вашата сватба

Хибридът на абисинската котка и тръстиковата котка наследява външния тип от дивия предходник, а привързаното разположение от домашния. Чаузите към момента са много редки, само че попадат в определението за огромна котка. Теглото им е 6-10 кг.

Рагдол е едра котка

 Рагдол

Нека се отклоним от хибридите и да се върнем към домашните любимци. Рагдол е образец освен за солидно тегло, само че и за изненадващо дисциплиниран темперамент. От британски " ragdoll " безусловно се превежда като " парцалена кукла ": тази котка е идеална за семейство с деца. Но се уверете, че детето не се държи неприятно с домашния любим!

Рагамъфин е огромно коте

Рагамъфинът е вариация на Рагдол и безпородни котки, т.е. в действителност е Рагдол, само че с огромен " набор " от цветове. Както първата, по този начин и втората порода имат приблизително тегло от 5-10 кг, Рагдол, като предписание, са малко по-големи.

Норвежката горска котка е доста огромна

В студените скандинавски земи има огромна котка - норвежката горска котка, покрита с гъста четина. Може да наподобява, че по-голямата част от размера на този звяр е единствено четина, само че в реалност те са мощни и красиви животни с тегло 5-10 кг.

Сибирската котка е едра порода

 Сибирска котка Снимка: Instagram

Сибирската котка има извънредно гъста четина, едро и добре развито тяло. Тези котки имат тегло - от 4 до 9 кг, а някои мъжки могат да доближат и до 12 кг. На тяхна основа е отгледана известната Невска маскарадна котка, която може да доближи до 7 кг.

Турският ван е наедрял

Порода котки турски ван с генезис от Югоизточна и Централна Азия. Те наподобяват грациозни и наподобяват дребни, в действителност представителите им се отличават с впечатляващо тегло за домашни котки - 4-6 кг. Те също обичат водата и обичат да плуват.

Британската късокосместа котка е огромна

Със приблизително тегло от 4-8 кг, британците са най-големите от късокосместите котки. Тяхната " плюшена " четина ги прави закръглени и сладки, а привързаният им и другарски манталитет ги прави прелестни приятели. И не вярвайте на думите, че Британските котки са нелюбезни и даже нападателни - това се случва единствено в случай че животните се отглеждат от необразован разплодник.

Шартрьоз е едро животно

Тези котки доближават тегло 4-5 кг за котка, 6-9 кг за котарак. Имат пай косъм, като наподобяват на английските късокосмести. Но при по-внимателно разглеждане разликата става явна. Чистокръвният Шартрьоз се разпознава по по-грациозната обърната трапецовидна глава и по-дебелия подкосъм.

Американският бобтейл е едра котка

 Бобтейл

Късите им подкосени опашки са изцяло естествено и естествено събитие, само че това не ги прави по-малко красиви. Те са игриви, енергични и обичат да плуват. Теглото на котка Бобтейл варира от 3 до 7 кг.

Пикси Боб е измежду едрите породи котки

Достигат тегло 3-7 кг. Пикси фасул е с пай косъм, има пискюли на ушите, скъсена опашка и изпъкнала линия на корема и държание на куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg