За разлика от други тежки болести, множествената склероза няма ясно

...
За разлика от други тежки болести, множествената склероза няма ясно
Коментари Харесай

Депресията и тревожността могат да бъдат първите симптоми на множествена склероза

За разлика от други тежки заболявания, множествената склероза няма ясно открити признаци, които да оказват помощ за ранното диагностициране.

За разлика от други тежки заболявания, множествената склероза няма ясно открити признаци, които да оказват помощ за ранното диагностициране. Учени стигат до извода, че психическите проблеми могат да бъдат предвестител на това заболяване.

В предишното е било много мъчно да се разпознае в началните стадии, само че нови проучвания демонстрират, че може да има нов метод за идентифициране на ранен етап на множествена склероза (МС). Учени от Университета на Британска Колумбия (УБК) оповестяват, че вероятността пациентите с Министерски съвет да страдат от психологично заболяване през годините, предшестващи появяването на заболяването, е съвсем два пъти по-голяма, заяви „ Study Finds ”.

По-конкретно, създателите на проучването са открили, че психиатричните положения, в това число тревога и меланхолия, могат да бъдат свързани с продромалната фаза (Период, през който ще се следят набор от признаци, постоянно леки, само че разкриващи идването на острата фаза на заболяване – бел.ред.) на Министерски съвет, считана за " предвестител " на набор от предварителни признаци и улики, които се появяват тъкмо преди да се материализират класическите признаци на Министерски съвет.

Множествената склероза е изключително тежко хронично автоимунно заболяване на централната нервна система, което всъщност кара организма да нападна самия себе си. Още по-лошо е, че признаците варират доста при другите хора. Някои могат да изпитват единствено леки признаци като изтръпване или замаяност , до момента в който други изцяло губят способността си да виждат, да вървят или да приказват.

Затова разпознаването и диагностицирането на болестта нормално е предизвикателство за лекарите, защото обвързваните с нея признаци варират в необятни граници и постоянно се бъркат с други положения. За самите пациенти това може да значи, че би трябвало да живеят месеци и даже години със признаци, преди да бъдат диагностицирани.

Голяма част от Министерски съвет е съсредоточена върху миелина или мастните тъкани, които обгръщат и пазят нервните нишки. При пациентите с това заболяване миелинът постоянно е опустошен на разнообразни места. В последна сметка изчезналият миелин води до формиране на белези, известни като склероза. Увреждането на нервите, породено от всичко това, пречи на главните електрически импулси да се придвижват към и от мозъка.

" Дълго време се смяташе, че Министерски съвет в действителност стартира клинично едвам когато човек преживее първото демиелинизиращо събитие, да вземем за пример под формата на проблеми със зрението ", споделя в известие за медиите основният създател доктор Хелън Тремлет, професор по неврология в УБК и член на Центъра за мозъчно здраве " Джавад Мовафагиан ". " Ние разбрахме, че има цялостен интервал, предхождащ тези събития, в който заболяването се демонстрира по по-малко забележим метод. "
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР