За промяна в Закона за движение по пътищата заради линейките

...
За промяна в Закона за движение по пътищата заради линейките
Коментари Харесай

Искат промяна в Закона за движение по пътищата заради линейките

За смяна в Закона за придвижване по пътищата поради колите за спешна помощ упорстват лечебните заведения. Специалните транспортни средства получават санкции за превишена скорост, даже когато са с тежко ранен пациент. Причината е, че колите за спешна помощ на лечебните заведения нямат преимущество на пътя, а това заплашва живота на пациентите.
Макар колите за спешна помощ на лечебните заведения да транспортират пациенти, камерите на пътна полиция няма да си " затворят очите " за тях. Дори в противен случай, в случай че са с включена звукова и светлинна сигнализация и надвишават скоростта, ще последват санкции. Причината е, че когато колата за спешна помощ не е на незабавна помощ, а на болница, тя не попада в графата специфичен режим на придвижване.

Въпреки, че колите за спешна помощ на болничното заведение са регистрирани като специфични коли, те нямат привилегии. Затова и постоянно в лечебните заведния идват санкции от КАТ. От Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето нееднократно са получавали сигнали за сходни случаи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР