За предприемачите и хората, които работят на свободна практика, изборът

...
За предприемачите и хората, които работят на свободна практика, изборът
Коментари Харесай

4 типа клиенти, с които няма смисъл да си губите времето

За бизнесмените и хората, които работят на свободна процедура, изборът на верните клиенти е от основно значение за техния триумф в бизнеса. Ако не харесвате хората, с които работите, с времето ще намразите и личния си бизнес. Как обаче може да отделите положителните клиенти от тези, които ще създадат живота ви доста по-труден? Ето 4 вида клиенти, които би трябвало да избягвате непременно.

1. Клиенти с голямо его

Най-вероятно сте имали работа с сходни клиенти. Те са тези, които са си построили авансово квалифициран проект и не одобряват никакви препоръки от вас или от някой различен. Те ценят личното си мнение прекомерно високо, с цел да ви разрешат да им помогнете, даже когато това е за тяхно положително. Всеки опит да предложите противоположна връзка или градивна рецензия може на навреди на егото на този клиент и да го накара да заеме отбранителна позиция.

Как може да изградите здрава професионална връзка с някой, който не се интересува от противоположната връзка? Моят опит демонстрира, че напъните, които би трябвало да вложите, с цел да задоволите егото на сложния клиент, просто не си костват.

2. Клиенти, които не почитат вас или вашето време

Неуважителните клиенти, по сходство на егоцентричните, не могат да се концентрират върху нищо друго, с изключение на върху себе си. Те нямат почитание към хората, с които работят.

Тези клиенти постоянно подценяват времето и напъните, които вие влагате във всеки план. Те постоянно не съблюдават крайните периоди и ви оставят да вършите всичко в последната минута. Не е извънредно и в даден миг да решат, че нещо не им харесва, и да ви накарат да започнете от начало и да измененията всичко.

Още по-лоши са клиентите, които постоянно си разрешават да покачват звук и да се държат жестоко с вас по време на работа. Когато става въпрос за връзки в бизнес среди, никой не заслужава да бъде третиран като нещо по-малко от експерт. Няма смисъл даже да разясняваме клиентите, които ви подлагат на устен тормоз. Единственото деяние, което би трябвало да предприемете, когато имате работа с подобен човек, е да му покажете вратата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР