За правителството в Германия годината можеше да започне с оттегляне

...
За правителството в Германия годината можеше да започне с оттегляне
Коментари Харесай

Ще изкара ли германското правителство мандата си докрай?

За държавното управление в Германия годината можеше да стартира с отдръпване на един от съдружните сътрудници, откакто Свободната демократическа партия гласоподава дали да остане в ръководството. 52% от членовете на групировката желаеха да продължат да бъдат част от кабинета, само че в гласуването участваха 26 000 от общо 76 000 души.
Условията са комплицирани, финансите са предизвикателни. Свободната демократическа партия и Зелените не са съгласни за доста неща. Това доста им пречи. Но е ясно, че би трябвало да се оправят дружно.
Урсула Мюнх, професор по политически науки

Недоволството и разочарованието измежду германците се ускориха след началото на Коронавирус пандемията и последствията от войната в Украйна.
Това, което следим и ще продължи, е, че гневът е доста значима страст в политическата връзка и може да се трансферира към нови политически тематики. Вчера бяха коронавирусът, имунизацията, на следващия ден не знаем какво ще бъде.
Сабрина Майер, професор по политическа социология

На този декор мнозина се чудят дали другите партии биха се справили по-добре в вероятно държавно управление. Последните социологически изследвания сочат, че поддръжката за крайнодясната " Алтернатива за Германия " надвишава тази за актуалното държавно управление. За една година членовете на групировката са нарастнали с 37%.

Стачките и митингите в цяла Германия се усилват и скорошно изследване сподели, че германците са с една от най-песимистичните вероятности в Европа за 2024 година Остава въпросът ще оцелее ли държавното управление до изборите през 2025 година, предава кореспондентът на Euronews Лив Страуд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР