За правителството на академик Николай Денков справянето с демографската криза

...
За правителството на академик Николай Денков справянето с демографската криза
Коментари Харесай

Рестартираме демографското развитие на България с диаспорите

„ За държавното управление на учен Николай Денков оправянето с демографската рецесия е водещ приоритет. Решени сме да създадем всичко допустимо, с цел да рестартираме демографското развиване на България “

Това съобщи министърката на труда и обществената политика доктор Иванка Шалапатова при присъединяване си в третата конференция на списание The Economist за демографията, проведена в гръцката столица Атина през днешния ден, оповестиха от ведомството. Освен гръцките й сътрудници, във форума взе участие и зам.-председателката на Европейска комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица.

“Ние, страните в Югоизточна Европа, имаме по едно и също време друг и сходен исторически път, намираме се на разнообразни стадии от икономическото си развиване, само че през днешния ден в нашите страни текат идентични демографски процеси и имаме сходни знаци. Това, което ни отличава от доста от страните в Европа обаче, е високата смъртност, обезлюдяването на огромни плодородни за живот територии и емиграцията на дейното ни население ”, сподели още Шалапатова. 

За битка със смъртността държавното управление ще акцентира върху огромна стратегия за предварителна защита на лечими заболявания, ограничаване на нездравословните привички измежду популацията, които водят до висока смъртност, и превантивна работа във връзка с ранната загуба на фертилитет. Сред ограниченията е и жилищна политика, ориентирана към младите фамилии, и ограничения за рестартиране на някои райони посредством основаване на транспортна, обществена и здравна инфраструктура, както и с обезпечаване на достъп многообразие от културни и просветителни благоприятни условия, с цел да станат те привлекателни за младежи с деца.

Друга планувана мярка е промяна на българската просветителна система, с цел да бъде съответна на актуалния свят и да помогне да младите и дейни хора да бъдат арестувани в България.

" Тя би трябвало да дава отговор на условията на един пазар на труда, който доста скоро ще бъде определян от изкуствения разсъдък ", означи министърката.

Акцент в демографската тактика на България ще бъдат и ограничения за привличането на млади, образовани и дейни хора от българските диаспори в Украйна и Молдова, както и от Европейски Съюз и Съединени американски щати и от други континенти. Други цели в демографската визия на държавното управление са основаване на

В края на декември Шалапатова разгласи, че България е подала предложение към Европейската комисия (ЕК) за приемане на техническа помощ, с цел да бъде първата страна, в която да се пилотира най-новият инструмент на Европейския съюз (ЕС) за развиване на демографията. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР