За пръв път в историята, свещените за мюсюлманите от цял

...
За пръв път в историята, свещените за мюсюлманите от цял
Коментари Харесай

Ислямските светини в Мека и Медина са затворени за хора за неопределено време

За пръв път в историята, свещените за мюсюлманите от целия свят места Мека и Медина са изолирани и там хора не се позволяват, съобщи БГНЕС.
" Мярката ще остане в действие, до момента в който вирусът не се отдръпна ", съобщи формалният представител на Главното ръководство на двете свещени за исляма места Хани бин Хосни Хейдар.
Двете съществени светилища на исляма - Голямата джамия в Мека и Джамията на пророка в Медина в Саудитска Арабия - са затворени за неопределен срок заради експлоадирането на пандемията, породена от ковид. Това заяви телевизионният канал Al Arabiya.
" За да се предотврати разпространяването на вируса, на правоверните е неразрешено да влизат и да се молят в светилищата, изключително в петък ", сподели Хейдар. " Мярката, както бе маркирано, влиза в действие на 20 март и ще остане в действие, до момента в който вирусът " не се отдръпна ", добави той.
На 17 март Саудитска Арабия разгласи прекратяването на всеобщите молебствия във всички джамии. Изключение беше направено единствено за двете съществени ислямски светилища в Мека и Медина. Сега те се затварят.
В Саудитска Арабия досега са открити 274 случая на инфектирани с COVID-19. Като част от ограниченията за битка с него, при започване на март управляващите отложиха за неопределен срок поклонническите пътувания в кралството.
Още: " Епидемията от ковид продължава да удря света, Южна Америка почна да я усеща "
" Коронавирус: Разликата сред Мюфтийството и Църквата "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР