За повишаване безопасността на движение по път I-4 Коритна -

...
За повишаване безопасността на движение по път I-4 Коритна -
Коментари Харесай

Монтираха разделители, ограничаващи изпреварването край село Микре

За повишение сигурността на придвижване по път I-4 Коритна - Велико Търново , в региона на с. Микре в област Ловеч, са инсталирани разделители, ограничаващи неправилното изпреварване. По оста на пътя са сложени и разграничителни детайли при входовете и изходите на двете бензиностанции в този сектор от първокласния път. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). 

Целта е да се минимизира опцията водачите да правят неразрешен ляв завой при влизане или излизане от крайпътните обекти. По този метод ще се предотвратят предпоставките за настъпване на тежки пътнотранспортни катастрофи и челни удари.
 
 пресцентър, Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ)

Целогодишно правата е с интензивно придвижване и приблизително на денонощие по нея минават сред 7 000 - 8 000 моторни транспортни средства. Скоростта на придвижване е до 50 км/ч. В сектора от първокласния път в региона на Микре са регистрирани изпреварвания, несъобразени с пътните условия и довеждащи до челни удари .

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване , да карат със съобразена скорост, деликатно, рационално и да не подхващат рисково изпреварване.
 
 пресцентър, Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР