За последното денонощие екипите на ГД Пожарна безопасност и защита

...
За последното денонощие екипите на ГД Пожарна безопасност и защита
Коментари Харесай

Над 30 сигнала за паднали клони и дървета от вятъра в София

За последното денонощие екипите на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ са реагирали на повече от 30 сигнала, свързани с динамичната метеорологична прогноза. Половината от тях са от територията на София, като главно известията са за премахване на рискови предмети, паднали дървета и клони. Екипите на пожарната са отстранявали паднали дървета и на територията на областите Враца, Монтана, Кюстендил и Перник.

Според прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология метеорологичната конюнктура на територията на страната ще остане динамична. Силните ветрове могат да са рискови за хората и да причинят обилни материални вреди.

Съвети за безвредно държание при мощен вятър:

Ако сте в къщи и възникне мощен вятър или смерч - затворете компактно вратите и прозорците. Силният вятър визира най-вече покривните структури и горните етажи. В случай на нужда, слезте в мазето на постройката и изключете тока, водата и газта.

Не оставайте навън, тъй като има заплаха от пострадвания от падащи предмети.

Ако сте надалеч от вкъщи си, влезте в социална постройка, подлез, потърсете сигурен заслон.

Ако сте на път, спрете автомобила навън място, надалеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси. Потърсете заслон.

Ако сте на полето или в планината, заемете най-ниските вероятни места до отминаване на заплахата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР