„За последно бях тук през 2009 година, откакто се пенсионирах

...
„За последно бях тук през 2009 година, откакто се пенсионирах
Коментари Харесай

Ферхойген: България се развива икономически много добре


„ За последно бях тук през 2009 година, откогато се пенсионирах не съм посещавал България. Много съм впечатлен от това, което видях. На пръв взор е ясно, че икономическото развиване върви в позитивна посока”. Това съобщи пред Нова тв Гюнтер Ферхойген.

„ Имах диалози с български фамилни компании. Това е и повода за визитата ми. Срещнах се със Сдружението на българските фамилни предприятия. От диалозите с тях откривам, че значително упованията от присъединението към Европейски Съюз са изпълнени. А точно – България е постоянна народна власт и разрастваща се икономика”, добави Ферхойген.

Според него Европейски Съюз няма да се разпадне, каквито страхове има.

„ Няма да бъдем толкоз полудели да разрушим нещо, което е най-хубавият интервал в европейската история”, счита някогашният еврокомисар по разширението.

„ Опасността за това е била и по-голяма от сегашната. Миналата година, когато беше взето решението в референдума за Brexit. Тогава трябваше да се борим и с следствията от финансовата и икономическата рецесия. Тогава надигнаха глава десни популистки екстремистки партии, тогава беше доста рисково, доста по-опасно от в този момент. Но Брюксел съумя да стабилизира нещата”.

Що се отнася до политическата обстановка в Германия, Ферхойген съобщи, че рецесия няма.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР