За последните три години, показват анкети на Фактор плюс“, желанието

...
За последните три години, показват анкети на Фактор плюс“, желанието
Коментари Харесай

Все по-малко сърби искат да влязат в ЕС

За последните три години, демонстрират анкети на „ Фактор плюс “, желанието на сръбските жители за Европейския съюз (ЕС) понижава, оповестява „ Блиц “.
А точно, Brexit и френският президент Еманюел Макрон, който съобщи, че е срещу разширение, както и Косово, са понижили желанието за присъединение към Европейски Съюз.
Изданието оповестява, че през 2019 година 38% от интервюираните считат, че Сърбия не би трябвало да влиза в Европейски Съюз, единствено 35% са склонни да “влязат ”. 27% нямат отношение.
Вестникът оповестява, че през последните три години ползата на жителите за участие в Европейски Съюз е на най-ниско равнище от 90-те години.
Директорът на организация „ Фактор плюс “ Владимир Пеич споделя, че най-големият интерес към влизане в общността, е съществувал от 2000 година до 2005 година и че първият спад на доверието идва от отцепването на Черна гора и по-късно през 2008 година с оповестяването на самостоятелност на Косово. 
" Това не е фрапантна разлика  днес, отколкото преди няколко години, само че по-малко поддържа влизането от всеки път ", сподели Пеич.
Според него през 2017 година 36% от жителите са считали, че това ще се случи след 2024 година, а една трета - че в никакъв случай няма да се случи.
Проучване през 2018 година откри, че единствено 1 на 100 от интервюираните счита, че Сърбия ще се причисли към Европейски Съюз през 2025 година, а единствено 19 на 100 считат, че това ще стане евентуално до 2030 година, до момента в който 33 на 100 считат, че това в никакъв случай няма да се случи.
Последното – през 2019 година, - в никакъв случай – 36% от интервюираните считат по този начин, до момента в който 17% считат, че това може да се случи до 2030 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР