За последните няколко седмици нови военни конфликти избухват по света

...
За последните няколко седмици нови военни конфликти избухват по света
Коментари Харесай

Z-Каст: Още война - кой печели от атаката на Хамас срещу Израел?

За последните няколко седмици нови военни спорове избухват по света - първо в Нагорни Карабах, а преди дни - и в линията Газа се възобновиха дългогодишни спорове. Свързано ли е това с войната на Русия в Украйна? Или просто това е нашият евроцентризъм, съгласно който всичко е значимо, единствено в случай че ни визира?

По тематиката беседваме с интернационалния редактор на Клуб Z Веселин Желев.

" Не считам, че конците на всички спорове се дърпат от едно и също място. Но има връзки сред споровете. Колкото повече въоръжени спорове има, толкоз повече се отвлича вниманието от основната европейска война - в Украйна. От което полза има Русия. И второ - отвличат се запаси от тази война ", означи той.

Според него обаче спорът сред Азербайджан и Армения няма по какъв начин да е стартират без утвърждение от Кремъл - и евентуално е наказване за плахия опит на арменските ръководещи да извърнат страната си към Европа.

Какви са задачите на " Хамас "? Има ли явен проект, или това е следващата бомба в Близкия Изток, която има единствено за цел още веднъж да възпламени спора сред араби и израелци? Защо публичното мнение на Запад, обичайно защитаващо и Палестина, в този момент е напълно в поддръжка на Израел?

Ще могат ли Съединени американски щати и Европа да оказват помощ на Украйна и Израел по едно и също време? Ще се възползват ли Китай от това?

Отговорът на тези и други въпроси - гледайте и чуйте в новия, 134-ти епизод на Z-Каст.



Слушайте Z-Каст и в платформите Spotify, Google Podcasts, TuneIn, Apple Podcasts.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР