„За последните 6 месеца са регистрирани 65 частични прекъсвания на

...
„За последните 6 месеца са регистрирани 65 частични прекъсвания на
Коментари Харесай

65 атаки са регистрирани в НЗИС за шест месеца

„ За последните 6 месеца са регистрирани 65 частични спирания на достъпа до НЗИС. Тяхната дълготрайност варира сред 1,9 минути и 4 часа (което е най-дългото). Използва се автоматизирана система за наблюдаване, която записва всички тези спирания. На процедура всички са свързани с офанзиви вид „ отвод от услуга “. Това сподели министърът на електронното ръководство Божидар Божанов в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Благовест Кирилов по отношение на регистрираните спирания на Националната здравноинформационна система (НЗИС), аргументите за тях и ограниченията, подхванати от „ Информационно обслужване “ АД за гарантиране на сигурността на системата.

Министърът посочи, че компанията „ Информационно обслужване “ е сключила контракт за отбрана с един от най-големите международни снабдители на тази активност.

„ Това, което е предизвикало огромен брой от тези спирания, е интервалът на превключване от режим на неактивна отбрана в режим на дейна, когато бъде разпозната офанзива. Проблемите в главната си част са били при доставчика на услугата, само че те към този момент са отстранени “, сподели Божанов.

Той добави, че „ Информационно обслужване “ извършва контракта с Министерство на здравеопазването във всички негови точки, само че възложението на поръчката ще бъде ревизирано, с цел да се обезпечи по-голяма бистрота на дейностите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР