За поредното безобразие за замърсяване на водоем сигнализирали будни граждани

...
За поредното безобразие за замърсяване на водоем сигнализирали будни граждани
Коментари Харесай

Сигнал! Фирма мие цистерните си в река Огоста

За следващото безсрамие за замърсяване на водоем алармирали будни жители в Регионалната ревизия по околната среда и водите в Монтана, научи BulNews.bg. Миналата седмица, на 2-ри ноември, човек се обадил на тел. 112, че компания мие цистерните си във водите на река Огоста. От централата пък незабавно преправили сигнала към екоинспекцията в регионалния град.
Мъжът декларирал, че цистерните се мият с незнайни препарати в реката в региона против Асфалтовата база сред селата Мърчево и Владимирово на територията на община Бойчиновци.
Незабавно бил образуван екип от екоексперти, чиновници на районната лаборатория и и басейнова дирекция „ Дунавски регион “. Екипът отишъл на посоченото място, с цел да види дали има нарушаване и да вземе водни проби от реката.
На мястото, посочено в сигнала, специалистите открили, че автоцистерна се цялостни с вода от река Огоста чрез помпа. От комисията взели проба от повърхностната вода в реката, като резултатите от експресния разбор посочили, че няма отклонения. Въпреки че водите на реката не били нечисти, екипът изпратил анализите и събраните документи от компанията с цистерните към басейновата дирекция в Плевен. Там казусът ще бъде прегледан обширно и ще бъде преценено има ли нарушаване и в случай че има каква да бъде наложената глоба.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР