За поредна година в Бургас стотици се събраха за плувния

...
За поредна година в Бургас стотици се събраха за плувния
Коментари Харесай

Маратон в морето: Участници плуваха от о-в Света Анастасия до Моста в Бургас

За поредна година в Бургас стотици се събраха за плувния маратон " Света Анастасия ". Участниците трябваше да прекосят 6-километрово трасе, което обрисува линията по море от острова до Моста в Бургас. Маратонът се организира с две седмици забавяне поради неприятно време през юли.

Йордан Янчев от Сандански се класира първи на плувния маратон от остров Света Анастасия. Той е на 19 години и съумя да премине дистанцията за 1 час и 17 минути.

" Това е като за подготовка. Просто ми харесва да плавам в морето. Не се изморих, не плувах доста бързо. Аз завоювах Галата-Варна предходната година, който ще се организира на следващия ден, аз ще вземам участие и там ", показа спечелилият Йордан Янчев.

Разстоянието от 6 километра и 400 метра беше предизвикателство за всички 52-ма плувци от цялата страна. В дълбоките води скочи и Албена Пенева, представител на хората с увреждания.

" Всяка година го върша - да покажа, че сме доста мощни хора инвалидите! ", съобщи Албена Пенева.

" От над 50 години се организира маратонът. 6 километра си е маратонска дестинация ", сподели още Павлин Димитров, шеф на о-в Света Анастасия.

Плувците, попаднали в ТОП 6 на конкуренцията, получиха парични награди.



Репортер: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР