За поредна година Окръжният съд в Добрич се включва в

...
За поредна година Окръжният съд в Добрич се включва в
Коментари Харесай

Съдии от Окръжния съд с лекции в 13 училища в община Добричка

За поредна година Окръжният съд в Добрич се включва в Образователната стратегия “Съдебната власт - осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Партньори на съда са всички 13 учебни заведения в община Добричка. На територията на общината действат 10 съществени, 2 обединени и едно приблизително учебно заведение. Предвидено е в границите на програмата лектори от Окръжния съд да изнесат уроци на правна тема пред над 460 възпитаници от пети до единадесети клас.

Обучението ще стартира на 11 ноември с лекции в Обединено учебно заведение „ Пейо К. Яворов “ - с. Стефаново и Основно учебно заведение „ Отец Паисий “ - с. Батово. До края на образователната година ще бъдат извършени срещи с ученици на учебните заведения в селата Божурово, Ведрина, Дончево, Житница, Карапелит, Ловчанци, Овчарово, Победа, Смолница, Стожер, Хитово.

Образователната стратегия се реализира по съглашение за съдействие сред Висшия правосъден съвет и Министерството на образованието и науката. Програмата цели обогатяване на познанията на учениците за правосъдната система в България, образуване на правна просветеност и просвета, предварителна защита на детската престъпност, повишение степента на съблюдаване на законите. В нея се включват образователни заведения и органи на правосъдната власт от цялата страна. Окръжен съд – Добрич взе участие в просветителната самодейност от нейното начало през образователната 2014/2015 година до в този момент.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР