За поредна година Община Варна и Съюзът на екскурзоводите в

...
За поредна година Община Варна и Съюзът на екскурзоводите в
Коментари Харесай

Безплатни пешеходни обиколки за туристи във Варна

За поредна година Община Варна и Съюзът на екскурзоводите в България провеждат безвъзмездни пешеходни туристически обиколки на Варна. Беседите се водят от професионални гидове на британски език. Обиколките се вършат по график, направен в Туристическия информативен център и ще продължат до края на септември.

Варна

Църквите, паметниците, архитектурата ни и музеите разкриват своите секрети пред задграничните туристи. Центърът на Варна съчетава в себе си хилядолетна история - от античен Одесос до наши дни.
Христина Неделчева, екскурзовод: Те се впечатляват от историята и най-много от сложната ни история, тъй като ние имаме доста сложни интервали и това за тях е изненадващо, по какъв начин народът се възвръща и продължава напред.
Римските терми, Археологическият музей, корабът " Дръзки " и паметниците на царете са единствено част от забележителностите, които виждат туристите. Всичко обаче стартира от признака на Варна- Катедралния храм „ Свето Успение Богородично “.
Дик Макнилън, екскурзиант от Холандия: Катедралата ви е неповторима. Внушителна е и това, че е издигната в чест на освободителите ви, демонстрира вашата голяма признателност и това е необикновено.

Патриша Макнилън, екскурзиант от Холандия: Много са впечатляващи другите типове здания, които виждам към себе си. Част от тях са заимствани от френската архитектура и те се открояват.
В обиколките вземат участие туристи от целия свят, в това число Съединени американски щати, Канада и Филипините. Те обаче не са от груповите ол инклузив туристи, а хора, пристигнали да прегледат страната ни и да научат повече за нея.
Дик Макнилън, екскурзиант от Холандия: В Холандия се знае, че сте били комунистическа страна, само че в този момент сте част от Европейския съюз. Много българи идват в Холандия да работят, с цел да подкрепят финансово фамилиите си тук.
Туристическите обиколки са безвъзмездни и ще продължат до края на септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР