За поредна година кампанията „Българската Коледа“ насърчава дарителството и спомага

...
За поредна година кампанията „Българската Коледа“ насърчава дарителството и спомага
Коментари Харесай

Нова апаратура за детското отделение в болница "Св. Марина" във Варна

За поредна година акцията „ Българската Коледа “ предизвиква дарителството и спомага за решение на значими проблеми, свързани със здравето на децата и тяхното лекуване. Университетската болница „ Св. Марина” във Варна е едно от лечебните заведения, което получи подаяние от акцията - скъпоструваща инсталация за деца.

По Коледа постоянно се случват чудеса, а чудесата стават вероятни и в университетската болница " Св. Марина " във Варна, защото детското поделение там към този момент разполага с нова инсталация. С нейна помощ лекарите ще могат да оказват още по-добра грижа за най-малките пациенти. Недиагностицираните и новооткритите пациенти с белодробни болести до 18 години към този момент могат да бъдат лекувани по-добре.

„ Прекрасно изобретение, което ще даде опция да разтеглим диагностичната си активност, а тя е от директно значение за реализиране на лечебни резултати”, изясни проф. доктор Виолета Йотова - началник направление „ Педиатрия”.

„ Това е инсталация, която се назовава спирометър с импулсен осциометър и която ще усъвършенства диагностичния развой на деца с белодробни болести. Изключително съвременен уред за стандартна спирометрия, който е смесен с уред за импулсна осциометрия. Най-вече нас ни вълнува тя, защото ни дава опция да изследваме деца в по-малка възраст т.е. над 2 години”, добави началникът на Втора детска клиника към УМБАЛ " Св. Марина " - Варна доцент доктор Миглена Георгиева.

Апаратурата е извънредно значима за лечебното заведение, защото то е едно от дребното в страна, което разполага с детско интензивното поделение.

„ В страната има единствено 4 такива - 2 в София, едно в Пловдив и едно във Варна. Така че освен за този район, а по принцип сме неповторими, което не трябва да бъде по този начин. За потребностите на нашата страна са нужни още най-малко няколко такива и ние сега дружно в България се опитваме да оценим сегашната обстановка, с цел да можем да предложим разбор на управляващите по тази причина какво още е належащо в тази посока”, разясни проф. Йотова.

А акции, като „ Българската Коледа” са извънредно значими, споделят експертите.

„ Коледа е времето да отворим душите и сърцата си, да се досетим, че най-добре се осъществяваме с помощта си към другите. Да се усетим значими за нечие друго семейство и за нечия друга орис с това, което можем да отделим и да дарим, и тъй като това е време за съпричастност и за същинско обединение”, счита медикът. А за коледните празници от лечебното заведение пожелават:

„ Много здраве, доста оптимизъм, тъй като всички рецесии, в това число и здравните, постоянно имат своя край в някакъв миг. Много обединяване, по-малко експанзия и повече любов”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР