За поредна година благотворителната кампания Да пренесем доброто с хорото“

...
За поредна година благотворителната кампания Да пренесем доброто с хорото“
Коментари Харесай

Школа по български народни хора „Еремия“ с поредна инициатива за деца в неравностойно положение

За поредна година благотворителната акция „ Да пренесем положителното с хорото “ е подготвена да сътвори чудото на българския фолклор в действителността.

 

В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в град Русе, с цел да насочат внимание към построяването на площадка със спортни уреди за деца в неравностойно състояние. 

 

Инициативата на школа по български национални хора „ Еремия “ град София, ще бъде осъществена в партньорство с най-голямата танцова школа в града „ Играорци Русе “ с началник господин Богдан Донев.

 

Събитието се провежда под егидата на кмета на Община Русе - господин Пенчо Милков.

 

Стремежът им е  да запалят  искрата в стотици, в поддръжка на идея, превръщаща града им в по-красиво и свястно място.  

 

До момента „ Еремия “  са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още доста градове, като единствено преди месеци дружно с Клуб “Северняците ” с началник господин Джейлян Демирев.  събират над 7600 лева в помощ на децата, настанени в центрове от фамилен вид в гр. Плевен.

 

На ход е Русе, когато на 10 юни, от 12:00 ч., танцьорите от „ Еремия “ ще дойдат в града, с цел да извият хорос танцьорите от “Играорци Русе ” на площада пред Общината. Мисията този път е: построяването на площадка със спортни уреди в Младежкия парк  за деца с увреждания и младежи в неравностойно състояние.

 

Благодарение на силата на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се чака над 600 души от двете школи да се заловен на хорото,  в търсене на съидейници и средства в името на благородната идея.

 

„ Време е „ еремийци “ да извият ново хоро с задача: задача за равносилен живот - споделят танцьорите от „ Еремия “ и създателят на школата Ивайло Георгиев - На 10 юни, от 12:00 ч. чакаме всички притежатели на положителни сърца от гр. Русе и покрайнината да се  заловен за ръце в ритъма на българския танц, с цел да пренесат положителното с хорото! “

 

 

Всички последователи на акцията „ Да пренесем положителното с хорото “ може да схванат повече за самодейността и през обществените мрежи на „ Еремия “: Школа по български национални хора " Еремия " | Facebookи  Instagram: Еремия - Школа по български национални хора (@eremia_sofia) • Снимки и видеоклипове в Instagram

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР