За поредна гавра с чужд турист в градския транспорт у

...
За поредна гавра с чужд турист в градския транспорт у
Коментари Харесай

За срам сме пред света! Контрольори се изгавриха с японски турист в трамвая, за да му вземат парите

За поредна подигравка с непознат екскурзиант в градския превоз у нас оповестяват консуматори в обществените мрежи. Последният случай е с японски жител, който се возел по линията на трамвай 5 - посока " Княжево ". Свидетел на срамната сцена станала Дочка Андреева, която изля възмущението си във Facebook. Ето какво написа тя:

" Събота е. Пътувам си аз в трамвай No 5 - посока " Княжево " и се появява инспектор. Пред мен седи много образован мъж, очевидно екскурзиант от Азия, който е имал съответни аргументи да включи и България в европейската си обиколка и през днешния ден беше тръгнал за Витоша.

Седи прилежно и си стиска билетчето в ръка. Контрольорът го погледна с интерес, взе му билета и на негоден британски го попита от кое място е. Япония. Поиска му паспорта, който дисциплинирано му бе даден. Разгледа го като невидял и му сподели да слезе.

Докато се усетя какво става, единствено съумях да попитам какъв е казусът. И оня жалко ми отговори, че не си бил продупчил билета, а пишело и на британски. Онемях. В чужбина билетите не се дупчат! И ватманът ми затвори вратата под носа преди да мога да направя нещо съответно, с цел да не се излагаме пред чужденците. Полудях. Защото, даже и да можеш да четеш и да спазваш сляпо разпоредбите, да си тъп и стеснен е диагноза доживот! Да свалиш самостоятелен екскурзиант японец, който евентуално е за първи път в България и сигурно за финален, и не е гратисчия, тъй като на жив японец това просто няма по какъв начин да му се случи, единствено, с цел да му вземеш 40 лева.. и да го направиш за смях.. е балкански идиотизъм, дивотия, Андрешковщина и нямам повече сили да мисля по въпроса, НО ТОЗИ ТЪПАНАР за следващ път постави една огромна селска пръчка в колелото на родния туризъм, щото той толкоз си може. Честито, госпожо Ангелкова! Поздравления за 400 000-те картички до туристи, посетили България тази година... може пък една от тях да стигне и до този японец и следващата година отново да пристигна, че е другари да докара в родината на Българската роза и киселото мляко! БЯСНА СЪМ!!!

P.S. Бясна съм и тъй като, в случай че на мястото на японеца седеше ром без билет, този простак просто щеше да го подмине или да попита страхливо за билетче и получавайки нормалната реакция насреща както всички знаем, щеше да се снижи и да се навре сплескан под седалката. БЯСНА СЪМ!
България е прелестна страна, НО с такава страна ТУРИЗЪМ се прави, макар нея и макар особено основаното за това министерство. Кой схванал, схванал. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР