За поредна атака с дронове над руска петролна рафинерия съобщава

...
За поредна атака с дронове над руска петролна рафинерия съобщава
Коментари Харесай

Дронове уцелиха руска петролна рафинерия в Калужба област

За поредна офанзива с дронове над съветска петролна рафинерия оповестява Украйна. Според източник от украинското разузнаване офанзивата е осъществена рано тази заран в област Калуга, съобщи " Ройтерс ".

Операцията е извършена от военната шпионска организация ГУР. Причинени са материални вреди, като сега се ревизира техния размер, твърди украинското разузнаване.

Reuters не съумя да ревизира без значение изказването.

Владислав Шапша, съветският губернатор на област Калуга, сподели по-рано в Telegram, че противовъздушната защита е свалила четири дрона в региона, където се намира рафинерията, и че няма вреди по инфраструктурата или жертви.

Припомняме, в сряда Украйна предприе атаки към четири петролни рафинерии - в Рязан, в Кстово (Нижнегородска област), в Кириши (Ленинградска област) и в Ростовска област.

Във вторник пък Украйна удари цели в Русия с десетки дронове и ракети в офанзива, която нанесе сериозни вреди на огромна петролна рафинерия на " Лукойл " и се опита да пробие сухопътните граници на най-голямата нуклеарна мощ в света с въоръжени пълномощници.
ТЕМА преди 4 дни 934 преди 6 дни 19413 преди 6 дни 1407
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР