За поредна 17-та година Община Варна и спортно училище Георги

...
За поредна 17-та година Община Варна и спортно училище Георги
Коментари Харесай

Международен ден на Олимпизма

За поредна 17-та година Община Варна и спортно учебно заведение „ Георги Бенковски “ ще почетат Международния ден на Олимпизма. Група възпитаници от варненското спортно учебно заведение облечени с тениски обезпечени от Български олимпийски комитет, носейки истинската факла от Олимпийските игри в Мюнхен 72 година, олимпийския байрак, българското знаме и знамето на Варна – Европейски град на спорта 2019, ще пробягат дистанцията от учебното заведение по олимпийската алея на славата в Морската градина. С обичайното в последните години тичане, се напомня че сме част от олимпийското семейство.
Символичният олимпийски байрак носен от възпитаници на спортно учебно заведение, ще бъде предаден в 10.00 часа на Ивайло Маринов – Олимпийски първенец от Сеул 88 г – Варна, който ще поздрави и приветства участниците. На събитието се чака да участват представители на Дирекция „ Спорт “ при Община Варна, СУ „ Георги Бенковски “, Общо събрание на колегиите ЖСК Спартак и ССК Черно море, които ще връчат на всички спортисти грамоти, подписани от президента на МОК Томас Бах и ръководителя на БОК Стефка Костадинова.
В мероприятията във връзка деня на Олимпизма ще се включи и детска градина „ Синчец “, като децата подкрепяни от своите учители и родители ще беседват, спортуват и рисуват знаците на олимпизма.

Те ще играят и ще се състезават в щафетни игри с топки и динамични фигури с обръчи, които са част от концепциите на уредниците. Чрез своите рисунки децата ще излъчат своите послания за мир, съвършенство и почитание в спорта и почтена игра. Идеята е на втора група " Нарцис " и членовете на Обществения съвет.

Всяка година на този ден светът чества зараждането на светлата искра на олимпизма. Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските полезности и идеали за съвършенство, мир, почитание и почтена игра.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР