За пореден път ставаме свидетели на саботаж на българския парламент

...
За пореден път ставаме свидетели на саботаж на българския парламент
Коментари Харесай

Свиленски: Свидетели сме на пореден саботаж от новата управляваща коалиция

" За следващ път ставаме очевидци на бойкот на българския парламент от страна на новата ръководеща коалиция — „ Възраждане ”, Движение за права и свободи, „ ИТН ” и ГЕРБ-СДС ". Това сподели по време на брифинг на ПГ на Българска социалистическа партия в Народното събрание Георги Свиленски във връзка неналичието на кворум.

„ Днес на Председателски съвет беше подложен въпросът в предварителната стратегия да отпадне точката за избор на ръководител и точката за предложение на процедурни правила за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията ”, съобщи той.

По думите му това са аргументите, заради които новото ръководещо болшинство не желае българският парламент да действа.

„ Вече 8 дни след свалянето на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев , новата коалиция няма претендент за ръководител на българския парламент, уточни Свиленски.

Той акцентира, че през днешния ден трябваше да се обсъдят процедурни правила за избор на ръководител на КПКОНПИ и ръководител на Народно събрание, както и Законът за европейските средства.
До края на седмицата трябваше да бъде признат и държавният бюджет, само че той евентуално ще бъде неодобрен, счита Свиленски. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР