За пореден път ще заявя своята публична позиция. За трети

...
За пореден път ще заявя своята публична позиция. За трети
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Премиерът потвърди! Г-н Петков опита да кадрува в МВР. Недопустимо е

За следващ път ще заявя своята обществена позиция. За трети път – не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение, както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда. Всеки, който е позволил демонстрация на принуждение във вечерта на митингите ще бъде разследван и ще понесе отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни инспекции и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще. Трябва систематична работа на психолози с служителите на реда. Аз съм на 100% с премиера Денков за обширен разбор на обособените случаи на принуждение по време на митинга. Но не съм склонен работата на министерството да бъде сложена под общ знаменател поради единични случаи, в които е имало превишаване на пълномощията. Това съобщи вътрешният министър в изказване, предава Нова.
„ Затова приветствам всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, които съзнателно и отговорно си свършиха работата. Перфектно се справихте, за по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана демонстрация на експанзия, която завладя огромна част от тълпата и се изсипа върху вас. Бяхте обиждани, плюти, предизвикани, замеряни с камъни, бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери и макар всички провокации се справихте като същински експерти – почтени да бъдат част от Министерство на вътрешните работи. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се трансформира в същински разгром и най-много, че предотвратихте човешки жертви “, добави Стоянов.
„ Нека не пропущаме обстоятелството, че при спокойно протестиращите е допустимо да е имало платени провокатори, пристигнали да се раздадат оптимално. Благодаря на премиера, който през вчерашния ден удостовери, че водач на политическа партия е правил опити да кадрува в Министерство на вътрешните работи. Но аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо някой да се меси в работата на министерството, както направи господин Кирил Петков. Не одобрявам да се раздават присъди от телевизионни студиа и обществени мрежи. Всеки е почтен до доказване на противното, както жителите по този начин и служителите на реда “, съобщи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР