За пореден път Община Плевен се включва в Европейската седмица

...
За пореден път Община Плевен се включва в Европейската седмица
Коментари Харесай

Община Плевен отново се включва в Европейската седмица на мобилността

За следващ път Община Плевен се включва в Европейската седмица на подвижността, която ще се организира от 16 до 22 септември.

Тази година тематиката на Европейската седмица на подвижността е „ Save Energy “ („ Пестете сила “), а поставените цели са да се насърчат използването на публичен превоз, дейната подвижност, минимизиране на зависимостта от коли, понижаване на ненужните пътувания с кола и развиване на транспортната инфраструктура (нови паркове и алеи за вървене пеша).

Община Плевен се причислява към самодейността с две прояви.

На 16-ти септември, съботав парк „ Кайлъка “ от 9:00 ч. Община Плевен със съдействието на съдружие „ Да бягаш “, самодейността „ Спортувай в Кайлъка “ и „ Декатлон “ ще организира състезателен празник, отдаден на подвижностите в свободното време. От Моста ще бъдат дадени четири поредни старта на разнообразни дисциплини без спортен темперамент:

9.00 ч. - 5 km Pleven Run - тичане по обичайния съботен маршрут;

9.45 ч. - велопоход от Моста до обръщалото след тенис-кортовете;

9.50 ч. - обиколка с тротинетки за деца над 6 години от Моста до колелото при паметника на ген. Иван Винаров;

9.55 ч. - обиколка с тротинетки за деца до 6 години по двете алеи в региона на Моста;

От 9.00 ч. до 10.30 ч. „ Декатлон “ ще обезпечи мобилно спортно съоръжение за футбол, баскетбол, тенис на маса и федербал на поляните при започване на парка за всички, които желаят да спортуват и се забавляват отвън стартовете. Инициативата „ Спортувай в „ Кайлъка “ ще провежда преносими игри за най-малките участници в спортното събитие.

В 10.30 ч. ще бъде изтеглена лотария с награди за всички, присъединили се в празника, обезпечени от Декатлон.

На 20 септември, сряда, от 17.30 часа на площад „ Възраждане “ плевенчани още веднъж ще събират над един милион хороводни стъпки със северняшки хора. Община Плевен кани жителите на града от всички възрасти, както и всички клубове и школи за национални танци, да се включат в общи осъществявания на 8 северняшки хора, изпълнени от Северняшкия отбор за национални песни и танци „ Иван Вълев “ и Общинския духов оркестър. Идеята е всички присъстващи да създадат алегорично над един милион хороводни стъпки дружно, с цел да припомнят, че танцът е още един хубав метод за систематична двигателна интензивност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР