За пореден път гледната точка на оставените с месеци в

...
За пореден път гледната точка на оставените с месеци в
Коментари Харесай

Възможно ли е Десислава Иванчева да е била натопена?

За следващ път гледната точка на оставените с месеци в ареста и отстранена от служба кметица на " Младост " Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и тази на прокуратурата по отношение на това дали двете дами са отговорни за взимане на рушвет в изключително огромни размери се разминава фрапантно.

На днешното съвещание на съда по делото беше показан запис от особено разследващо средство (СРС), който подсказва, че е допустимо Иванчева да е била натопена. Става въпрос за диалог сред строителния бизнесмен Александър Ваклин, който е главният очевидец на спецпрокуратурата против Иванчева и Петрова, и незнаен мъж.

След петото чуване през днешния ден в правосъдната зала на подчертаната с алено част от диалога на фотографията по-долу, всички, в това число прокурорите признаха, че чуват думите " Спецализирана прокуратура за петнайсе` хиляди ле`а ", безапелационен е Петър Кърджилов, някогашен пиар на регион " Младост ". Реално на оповестената във Фейсбук страница от сваления текст от записа проличава и, че Александър Ваклин приказва, че би трябвало " да се направи нещо ", " не може по този начин да продължава " и че Иванчева към този момент е направила казус на изборите.

Същевременно посредством Петър Кърджилов и Иванчева, и Петрова обявиха изрично, че не са желали да бъдат местени от пандиза в Сливен в Софийския арест. Такова изказване изрече правосъдният министър Цецка Цачева. " Ноторно знае се, че женският затвор е единствено един, в гр. Сливен. Това е дискриминационно, основава неспособност за отбрана и среща с родственици, близки, другари, юристи. Искаме тъждество и да има част от Софийския затвор, бранш за дами ", споделиха още двете дами в публично писмо до медиите, като оповестиха за " смехотворни " и други думи на Цачева - че с цел да се направи ремонт на ареста при Софийския затвор трябвало да няма арестанти вътре.

Адвокатът на Биляна Петрова - Ирен Савова, разяснява, че на днешното съвещание имало показване на СРС, които не касаели непосредствено нейната клиентка, тъй като били сред Александър Ваклин и Петко Дюлгеров - някогашен кмет на " Младост ", апетитен за медиатор по предаването на подкупа.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР