За пореден път Академията на МВР отвори врати за традиционното

...
За пореден път Академията на МВР отвори врати за традиционното
Коментари Харесай

Деца на загинали служители на МВР ще получат помощи за Коледа

За следващ път Академията на Министерство на вътрешните работи отвори порти за обичайното коледно празненство, проведено в границите на Националната благотворителна акция за подкрепяне децата на починалите и потърпевшите при осъществяване на служебните отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи. В късото си послание към децата министърът на вътрешните работи Младен Маринов ги увери, че подвигът на техните родители няма да бъде пропуснат, а те - техните синове и дъщери, постоянно би трябвало да се усещат деца на герои и да се гордеят с делата на своите татковци, написа вести.бг.



Той им пожела светли празници, топли мемоари и усмивки. Вътрешният министър благодари сърдечно на всички, благодарение на които стана допустима и се разви акцията.

Благодарение на тяхното достойнство всяко от нашите 94 деца ще получи за Коледа сумата от 700 лв..

Подкрепата на тези хора ни дават мощ и убеденост да продължим делото на своите сътрудници, добави още министър Маринов.

Началото на Кампанията бе сложено през 2003 година по концепция на тогавашния основен секретар на МВР Бойко Борисов. В днешната 15-а за акцията година вземат участие 94 деца от страната (София, София-област, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен). Средствата по нея се набират целогодишно посредством къси номера 1866 и 0900 5 1866, особено открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната самодейност. Така стана допустимо тази година за първия образователен ден 100 деца да бъдат подкрепени с по 500 лв. от средствата, набрани в границите на Националната благотворителна акция. По 700 лв. получиха девет деца, които приключиха междинното си обучение през 2018 година За фамилиите Министерство на вътрешните работи провежда и седемдневни ваканции в края на юни и при започване на септември т.г. в базите на ведомството в Созопол и Несебър. Днес, в навечерието на Коледните празници, набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на децата, открити от ДСК.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР