За пореден път Административният съд в Монтана отвори вратите си

...
За пореден път Административният съд в Монтана отвори вратите си
Коментари Харесай

Проведоха Ден на отворените врати в Административен съд-Монтана

За следващ път Административният съд в Монтана отвори вратите си за жители. По традиция институцията провежда най-малко два пъти в годината „ Ден на отворени порти ”.
„ Изпращаме една спокойна година, с доста работа във връзка с административни каузи и доста малко работа обвързвана с наказателни постановления, след промени на Закон за административните нарушения и наказания и опцията за подписване на съглашения пред административните органи. Така от 300-400 до 500 такива каузи, тази година те няма да бъдат повече от 200 ”, заключи Огнян Евгениев - ръководител на Административен съд-Монтана.
Голяма част от делата през 2022 година са били свързани с наложени финансови корекции по планове, финансирани с европейски средства. Няколко такива каузи има община Якимово. Наложени са ѝ финансови корекции от Държавна фирма „ Земеделие ”, като сумите са 300 – 400 000 лева, с корекции 10 до 25 %.
”За такава дребна община това в действителност е тежък проблем, в случай че се стигне до действителното заплащане на корекцията ”, сподели Огнян Евгениев, като посочи, че все още тези каузи се апелират пред Върховен административен съд.
Броят на делата по актове на „ Пътна полиция ”, които в предходни години бяха десетки в този момент са единствено 4, само че все по-често прокуратурата стачкува пред Апелативен съд наредби на общинските препоръки поради незаконосъобразни текстове. Тази година Апелативен съд се е произнесъл по близо 30 такива наредби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР