За политика за подготовка и провеждане на Българското председателство на

...
За политика за подготовка и провеждане на Българското председателство на
Коментари Харесай

Парламентът одобри бюджетите на министерствата за 2018 г.

За политика за подготовка и осъществяване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година са планувани 3 300 000 лв. в бюджета на отрасловото министерство. Средствата се отпускат напълно от държавния бюджет и се разпределят за подготовката и провеждането на Председателството. Голяма част от тези пари – 2,6 млн. ще отидат за личен състав.

Парите за еко министерството от държавния бюджет ще са 63 млн. и 200 хиляди лв.. Заложени са общо 50 млн. лв. за политики в насоката на опазването на съставените елементи на околната среда, системата за мониторинг на околната среда и бюджетната стратегия „ Администрация “.

80 млн. лв. се отпускат на министерството на стопанската система за развиване и конкурентно дарба и за външноикономическо съдействие. За личен състав пък ще дадат над 30 млн. лв..

Над 173 млн. лв. чака като доходи за 2018-та министерството на енергетиката. За политики в региона на устойчивото и конкурентноспособно енергийно развиване ще бъдат дадени 98 млн. лв..

За политика в региона на устойчивото развиване на туризма са отделени 16 707 100 лева, която ще се осъществя с две стратегии на министерството на туризма - "Подобряване на политиките и регулациите в бранша на туризма " и "Развитие на националната туристическа реклама и интернационално съдействие в региона на туризма ".

В бюджета на министерството на превоза, осведомителните технологии и известията са планувани 175 млн. лв. за "БДЖ Пътнически транспорти " и 17 562 000 лв. дотация за "Български пощи " ЕАД.

Близо 50 млн. лв. доходи ще има транспортното министерство. 139 млн. лв. ще получи от централния бюджет, а разноските ще са повече от приходите – 256 млн. лв. ще даде за настоящи разноски и личен състав повереното на Ивайло Московски министерство.

От държавни такси, доходи и приходи от благосъстоятелност Министерство на земеделието и храните ще получи 156 млн. лв.. Разходите в земеделието ще са за 210 млн. лв.. Толкова ще костват и политиките за развиване, които Министерство на земеделието и храните възнамерява да направи през идната година. 17 млн. лв. са за осъществяване на социална услуга за отбрана от нездравословното влияние на водите, предоставена на "Напоителни системи " ЕАД. Със 64 млн. лв. ще разполага министър Румен Порожанов от централния бюджет.

Бюджетът на Министерство на културата беше признат на вчерашното съвещание. Приходите в бюджета му са 24,9 млн. лева, а разноските възлизат на 175,282 млн. лева Най-голямата част от разноските на Министерство на културата са разпределени за политиката в региона на основаване, разпространение на актуалното изкуство в страната и в чужбина.

В момента Народното събрание разисква бюджетите на държавните организации и комисии за идната година.

Бюджетът на ДАНС

Депутатите одобриха бюджета на Държавната организация „ Национална сигурност “ за идната година в размер на 108,159 млн. лв.. Заложените доходи на организацията са 200 хиляди лв.. Всички средства от бюджета ще се разпределят за политика в региона на отбраната на националната сигурност. Предложението на Българска социалистическа партия за увеличение на бюджета беше отхвърлено.

Продължава разискване на бюджетите на държавните организации и комисии за идната година.

Депутат от Българска социалистическа партия: ГЕРБ си демонстрираха срамотиите и ги сгърчихме >>>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР