За почистване на сребро най-подходящ е кетчупът. Заради комбинацията от

...
За почистване на сребро най-подходящ е кетчупът. Заради комбинацията от
Коментари Харесай

Безценно, А Дори Не Сте Подозирали! Ето Как Най-Лесно Да Почистим Бижутата С Продукти От Ежедневието!

За разчистване на сребро най-подходящ е кетчупът. Заради комбинацията от оцет и домати той е доста киселинен и е съвършен за унищожаване на патината. Обикновено тя е сребърен сулфид, породен от реакцията на среброто с водородния сулфид във въздуха. Ако в среброто има мед, се образува и меден сулфид. Кетчупът се оправя чудесно с тяхното унищожаване. Достатъчно е да се разтвори малко от него във вода и да се потопи бижуто.

Перлите се почистват чудесно с шампоан, още веднъж разперен в топла вода. Шампоанът съдържа химикала натриев лаурит, който разтваря мазните съединения, които полепват по тях с времето и навлизат в порите им.

За разчистване на бижута е подобаваща и газираната вода. Мехурчетата в нея отнасят мръсотията по вдлъбнатините на метала и драскотините на камъните. Достатъчно е бижуто да постои в нея 30 минути.

Ако имате диаманти, можете да ги почистите с водка. Тя е подобаваща също за други твърди скъпоценни камъни като сапфири, изумруди, рубини. Алкохолът обаче ще повреди коралите и перлите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР