За по-строги наказания при престъпления на пътя настояха от БСП

...
За по-строги наказания при престъпления на пътя настояха от БСП
Коментари Харесай

Заради сгазеното дете в Бузовград, от БСП и Възраждане пак поискаха отпадане на условната присъда

За по-строги санкции при закононарушения на пътя настояха от " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане ". Двете партии направиха изказвания от трибуната на Народното събрание, като взеха мотив от нещастието с убитото дете на пътя в Бузовград.

" Сигурно сте чули, че оня дрогиран и пийнал водач, който блъсна и умъртви 14-годишно момче в Казанлъшко, е пуснат против 3000 лв. парична гаранция. Сигурно сте чули, че през днешния ден Бузовград и Казанлъшко се подвигат на протест ", сподели водачът на левицата Корнелия Нинова. Тя попита депутатите обективна присъда ли е това и " проговаря ли съвестта ви ".

" За девети път слагам въпроса да се вкара в дневния ред и да се одобри смяната в Наказателния кодекс (НК), която споделя, че за пияни и дрогирани водачи няма да има условна присъда и парични гаранции, ще се лишава транспортното средство и ще се лежи 20 години в пандиза, в случай че е потвърдено закононарушението ", съобщи Нинова.

Нинова уточни, че прокуратурата и съдът поддържат измененията и са го декларирали неведнъж.

Ние от " Българска социалистическа партия за България " няма да спрем да слагаме този въпрос всеки ден, добави Нинова и съобщи, че всеки ден по един народен представител ще излиза и ще стартира деня с този зов. Ще станем като онази прословута фраза в Рим - " Картаген би трябвало да бъде опустошен ", разяснява тя.

Петър Петров от " Възраждане " сподели, че от партията упорстват за смяна на подготовка на умисъла при закононарушенията срещу превоза, за унищожаване на условните присъди, за по-тежки наказания, когато при действието са породени извънредно тежки последствия и гибел - наказванията да са 20 години, както и да се лишава на моторното транспортно средство.

Той изясни, че упорстват за разглеждане на законопроект за промени в Наказателен кодекс, касателно закононарушенията срещу превоза, импортиран от " Възраждане " през октомври 2022 година, и насочи зов към сътрудниците си той да бъде прегледан. Петров благодари на Българска социалистическа партия, че те също упорстват за разглеждането на този законопроект
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР