За по-малко от две седмици руските войски в Авдеевско направление

...
За по-малко от две седмици руските войски в Авдеевско направление
Коментари Харесай

Русия променя тактиката. ВСУ не знаят какво да правят с техниката от НАТО

За по-малко от две седмици съветските войски в Авдеевско направление към този момент изгориха три танка M1A1 “Ейбрамс ”, които Киев пазеше и не вкарваше до момента в борба. Освен това водачите на дронове съумяха да ударят шведско самоходното оръдие “Арчър ”, а ракетчиците съумяха да застигнат РСЗО ХИМАРС надълбоко в тила на врага. По този метод съветската войска записа на своя сметка всички типове съоръжение на НАТО, предоставено на Украйна досега. Как е унищожено?

Петнадесет милиона за дебютанти

Първите “Ейбрамс ” бяха видяни покрай Донецк малко откакто ВСУ най-сетне напуснаха Авдеевка. Руските войски напредват още повече и доближават линията Бердичи-Ласточкино-Северное, освобождавайки няколко обитаеми места. Украинският фронт северозападно от Донецк беше в заплаха от колапс. За да предотврати това, командването на ВСУ вкара в пердах елитната 47-ма обособена механизирана бригада „ Магура “. Включва танков батальон. Киев получи 31 “Ейбрамс ” от американците. Сега са останали 28 от тях.

Първият е ударен на 26 февруари край Бердичи. Беше същински лов. Всеки водач, танкист и оператор на дрон камикадзе искаше да се отличи. Актьорът Иван Охлобистин даде обещание 10 милиона рубли в обществените мрежи на всеки, който реализира този героизъм. В резултат на това военнослужещите от 15-та обособена мотострелкова бригада обездвижиха танка с точно попадение от ФПВ-дрон в двигателното поделение и го довършиха с втора птичка в задната част на купола.

На Запад се пробваха да омаловажат резултата от тази победа. Полският “Дифенс24 ” твърди, че транспортното средство не е изцяло унищожено. Твърди се, че фотографията на димящия танк демонстрира, че е развалена единствено задната ниша на купола, където са били съхранявани боеприпасите. Те избухнали, само че всичко останало оцеля.

Наистина, боеприпасите в “Ейбрамс ” се намират отвън бойното поделение, зад купола. Това се прави, с цел да може при взривяването им екипажът да има няколко секунди да избяга. Но температурата е толкоз висока, че цялото съоръжение в бойното поделение бързо става неизползваемо. Танкът безусловно изгаря от вътрешната страна и не предстои на възобновяване.

„ Украинските военни очевидно се смятаха за неуязвими: танкът се движеше постепенно и на открити места ”, сподели боецът с позивна “Рассвет ”, който нанесе съдбовния удар на „ Ейбрамс “ “Следователно не беше безусловно никаква компликация да го поразим. Трябва да го ударите тъкмо в задната част, където е радиаторът, двигателният отсек. Или го спрете, „ свалете обувките му “ и по-късно се пробвайте да влезете под купола. Основното е да работите бързо, ясно и хармонично ”, добавя той.

Оскъдна техника

Скоро, тъкмо по рекомендация на Рассвет, вторият “Ейбрамс ” е изгорял в същия регион. На 3 март бойци от една от частите на група “Център ” съумяха да се приближат до танка и дейно да „ смъкват обувките му “ - избивайки веригата от колелата с добре ориентиран удар от гранатомет. Украинците не съумяха да изтеглят разваленото транспортно средство и скоро то беше довършено с два удара от безпилотните “Упир ”. Бронепробиваемостта на руския гранатомет ПГ-7В, закачен на тях, беше задоволителна, с цел да унищожи 60-тонен исполин на стойност към пет милиона $.

В същото време в обществените мрежи се популяризира видео на друга горяща машина, сходна на " Ейбрамс ". Но се оказа M1150 - противоминна машина на същото шаси. Въпреки това съветските военни не се разстроиха: тази плячка е даже по-ценна от танк. ВСУ изпитват изострен дефицит на профилирана техника за унищожаване на минни полета. В пагубното им лятно-есенно нахлуване десетки немски бойни машини на пехотата “Леопард-2 ” и американски БМП “Брадли ” бяха взривени от руски мини.

Третият “Ейбрамс ” последва първите два единствено няколко дни по-късно. Както заяви в сряда командирът на едно от подразделенията на въоръжените сили, изпълняващи задания в Авдеевско направление, този път екипажът на танк Т-72Б3 се отличил с победа в танков дуел. Съдейки по оповестените в интернет фрагменти от обективния надзор, " Ейбрамс " е погубен от изстреляна от цевта управляема ракета " Инвар ".

„ Не знам детайлностите, не е от нашия бранш ", сподели командирът на T-72B3, воюващ на юг. „ Но ТУР (танкови управляеми ракети) са едно от главните ни преимущества пред западните танкове. Те нямат такива муниции. Благодарение на ТУР " Инвар " на комплекса " Рефлекс-М " нашите 72-ки поразяват на повече от километър по-далече от " Ейбрамс ". Бронепробиваемостта на ракетата на доктрина е задоволителна, с цел да порази сполучливо „ американеца " челно. Но е по-ефективна, несъмнено - Ейбрамс не може да издържи даже изстрел от РПГ-7 ”, добавя той.

Неуловима артилерия

Освен американски танкове, през последните дни съветските военни извадиха още няколко скъпи трофея в зоната на СВО. Така на 27 февруари с БПЛА “Ланцет ” за първи път унищожиха шведската самоходна установка “Арчър ”. Това е най-рядката западна самоходна гаубица във ВСУ - едвам осем единици са трансферирани в Киев.

Самоходното оръдие “Арчър ” е едно от най-ефективните в НАТО. Със скорост на пукотевица от осем изстрела в минута, то е способно да изстреля три снаряда на оптимален обхват от 40 километра, да се свие и да напусне позицията за пукотевица, преди първият снаряд да доближи задачата. Изключително мъчно е да се хване такова самоходно оръдие.

Но може би главната победа на съветските оръжия над западните през последните месеци е доказаното заличаване на американската РСЗО ХИМАРС. Според Министерството на защитата те са били застигани и преди: знае се, че са изгорели три елемента. Но до 5 март в открити източници нямаше видео на горящия ХИМАРС. Това е достижение на ракетните сили - съгласно разнообразни източници екипаж на ОТРК " Искандер-М " или РСЗО " Торнадо-С ".

Известно е, че ХИМАРС е нанесла удар в региона на Никаноровка на Доброполски регион на ДНР. Това е на 60 километра от Донецк и на 40 от „ фронта “, т.е. в дълбокия гръб на ВСУ. Успешна офанзива демонстрира, че съветските войски употребяват безпилотни летателни апарати, които са ефикасни в изискванията на интензивно радиоелектронно противопоставяне, способни са бързо да насочват високопрецизно оръжие към цели и обективно да следят резултатите от стрелбата на такива огромни дистанции.

Всичко това е очевидна заслуга на контурите за разузнаване и удар, които обезпечават допустимо най-бързото проваляне на задачата след нейното разкриване. С унищожаването на танка “Ейбрамс ”, самоходните оръдия “Арчър ” и РСЗО ХИМАРС, съветските въоръжени сили „ събраха кралски флуш “, поразявайки най-малко един образец от всеки вид военна техника, предоставена от Запада на Украйна. Следва авиацията, която Киев би трябвало да получи тази година.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед5286Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед13103Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед9283Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед13107 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед20342Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед378732Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162185Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126090Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118309Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93603Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурна
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР