За по-малко от две години от напълно непознат за испанците

...
За по-малко от две години от напълно непознат за испанците
Коментари Харесай

Неочакван лидер на движението за независимост на Каталуния

За по-малко от две години от изцяло чужд за испанците политик Карлес Пучдемон се трансформира в индивида, отправил най-сериозното предизвикателство за Мадрид от десетилетия, оповестиха Българска телеграфна агенция. Независимо дали Каталуния стане или не стане самостоятелна, името му ще се помни още доста години.

"По-близо сме до сбъдване на историческия си блян ", сподели той в телевизионно послание предходната седмица след произвеждането на противоречивия референдум.

"Мисля, че си спечелихме правото да бъдем чути ", съобщи няколко дни преди този момент Пучдемон в изявление за Би Би Си.

Филолог и публицист по обучение и специалност през януари 2006 година той става районен министър председател на Каталуния съвсем по случайност. Малцина биха предположили, че един ден той ще стане правоприемник на някогашния районен министър председател Артур Мас. Пучдемон го размени на поста, откакто Мас беше заставен от по-малкия си съдружен сътрудник в ръководството, извънсистемната партия "Кандидатура за национално единение ", да се отдръпна.

По това време поддръжката за ДКК беше придобила толкоз основно значение за каталунското ръководство, че Мас - който беше отпред на придвижването за самостоятелност още от самото му начало, трябваше да се дръпне настрани, с цел да бъде избегната рецесия.
Пучдемон, който мощно има вяра в независимостта, беше кмет на каталунския град Жирона, влезе в огромната политика с задачата да поведе Каталуния към самостоятелност от Испания.

Сега политическият живот на Карлес Пучдемон виси на косъм и зависи от развоя на продължаващата рецесия в Испания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР