За петте магазина в Бургас инвестициите на веригата до момента надхвърлят

...
За петте магазина в Бургас инвестициите на веригата до момента
надхвърлят
Коментари Харесай

Близо 36 млн. лв. е приносът на Лидл България към икономиката на община Бургас

За петте магазина в Бургас вложенията на веригата досега

надвишават 41 млн. лева

 

08 февруари 2023 година, София. Близо 36 млн. лева е резултатът от комерсиалната активност на Лидл България в община Бургас единствено за година, се показва в разбора на Института за пазарна стопанска система (ИПИ) за въздействието на веригата върху стопанските системи на шестте най-големи общини в страната за 2022 година

 

Обектите на Lidl в морската община са общо пет, като вложенията на компанията в тях досега надвишават 41 млн. лева

 

Преки и непреки резултати към стопанската система на Бургас

Съвкупният принос на компанията към стопанската система на общината се образува посредством директните и непреките резултати от нейната активност. Според методологията на ИПИ директните резултати се реализират както посредством заплащанията към производители и снабдители на артикули от региона, по този начин и посредством вложенията, разноските за личен състав и тези за външни услуги по настоящата прехрана на мрежата от търговски обекти. За Бургас цената на директните резултати от активността на Лидл България за 2022 година е над 21 млн. лева

 

В допълнение, активността на производителите и доставчиците, обслужващи Лидл България, усилва търсенето на артикули, материали, услуги и труд в района, като по този метод мултиплицира първичния директен резултат. Потреблението на семействата на наетите в компанията, също дава следващо вторично влияние. Общите спомагателни (вторични) резултати от активността на Лидл България в Бургас и региона доближават близо 15 млн. лева за 2022 година.

 

Така съвкупният принос към стопанската система на община Бургас от активността на Lidl единствено за 2022 година възлиза на близо 36 млн. лева

 

Принос посредством вложения

Във всеки от досегашните си обект в общината, досега Lidl в вложила приблизително 8,3 мл. лева Само за две години (2021 и 2022 г.) за възобновяване и рационализация на магазините си в Бургас компанията е вложила 2 млн. лв..

 

Принос като шеф

През 2022 година средногодишният брой на заетите в Lidl в града е 131 души, а към декември 2022 година те са 138 души. Спрямо 2021 година покачването е със 17%. За съпоставяне, наетите в страната понижават с 2% през 2022 година, а тези единствено в бранша на търговията – с 1%. Това демонстрира, че Лидл България продължава да основава спомагателни работни места при свиваща се претовареност на районния пазар на труда и изключително в бранша на търговията.

 

В бранша на търговията. междинната брутна заплата на работещите в Лидл България в Бургас през 2022 година е с 65% по-висока от тази в страната и със 126% от тази в общината.

 

Принос през закупуване на локални артикули и услуги

Икономическото въздействието на Лидл България в Бургас включва и търсенето на артикули, които компанията поръчва на производители и снабдители от региона. През 2022 година локални компании доставят на Lidl (както за вътрешния пазар, по този начин и за обектите на веригата в цяла Европа) артикули за близо 16 млн. лв.. Най-висока е цената на доставките на плодове и зеленчуци – над половината от целия размер. Останалата част от доставките включва артикули от производители и снабдители на алкохолни питиета, захарни произведения, риба и рибни артикули.

 

Принос като поданик

Лидл България играе все по-важна роля като резистентен и важен поданик в общините, в които прави своята активност.  Приносът на компанията в бюджета на община Бургас за 2021 година е над 204 хиляди лв.. Ежегодно Лидл България способства са към 0,2% от личния доход на общината. Откриването на всеки нов обект усилва тези индикатори.

 

.………………..

 

За Лидл България 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа. Част e от немската Schwarz Gruppe и участва в 31 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има 125 магазина в 54 града и над 4000 чиновници. Предимствата на характерния бизнес модел, необятната гама артикули с оптимално съответствие качество-цена и въвеждането на редица новаторски практики и модели, постановиха Lidl в България като смарт дискаунтър, предлагащ високо качество на добра цена, и компания, която подхожда почтено, отговорно, с мисъл и грижа за своите клиенти, чиновници и сътрудници.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР