За пети пореден път в град Българово ще отбележи Световния

...
За пети пореден път в град Българово ще отбележи Световния
Коментари Харесай

Българово отбелязва Световния ден на водата с богата програма

За пети следващ път в град Българово ще означи Световния ден на водата 22 март с поредност от събития в Читалище "Съгласие 1905 ". Тази година тематиката, върху която ще се концентрират всички прояви са геотермалните води в град Българово и геоложки феномен "Подводен вулкан ".
Отбелязването на Световния ден на водата в Българово 2018 година ще се организира под патронажа на Ивелина Василева - ръководител на комисията по околна среда и води в Народното събрание.
Организатори на събитието са Кметството, Читалище "Съгласие 1905 " и Основно учебно заведение "Васил Левски " Българово.
Целта на уредниците е да предизвикат интереса на жителите на града и прилежащите обитаеми места към тези естествени дадености и обекти.
Проявите ще стартират в 11 часа в залата на Читалище "Съгласие 1905 ". Лекция с научна информация за термални води в землището на гр.Българово и осъществените сондажи ще изнесат инж.Тодор Цонков и инж.Илия Лазаров. Ще бъде показан посредством видеоклипове, филми и съоръжения международния опит в употребата на геотермални води. Като част от празничната стратегия ще бъде показан филм за същността само че подводния вулкан, а инж. Тодор Цонков ще запознае присъстващите с повече информация за същността и структурата на това естествено събитие. Предвиден е и фотоконкурс и галерия на тематика "Вулканът и водата ". Фотосите, които ще вземат участие във фотоконкурса "Вулканът и водата " би трябвало да се показват до 17.00 часа на 22 март в Читалището на Българово. Жури с ръководител Галин Комитов ще дефинира най-хубавите и занимателни фотоси: Първа премия - 50 лв.,Втора премия - 30 лв. и Трета премия - 20 лв..
Предвидена е специфична премия 50 лева за най-добре направена геотермална апаратура или макет на вулкан.
Изложбата със фотоси ще бъде подредена в парка пред Кметството.
Връчването на премиите и оповестяване на спечелилите ще се организира на 24 март от 11,00 часа.
В рамките на празничния ден е планувана и проява по извличане на стъкло посредством загряване на скалата "Българит ".
Желанието на уредниците е да вземат участие децата и техните родители и учители със свои забавни креативен хрумвания.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР