За пети път Свищов събра любителите на стари градски песни,

...
За пети път Свищов събра любителите на стари градски песни,
Коментари Харесай

Отвори врати петото издание на Националния Фестивал за стари градски песни „Георги Бейков“

За пети път Свищов събра феновете на остарели градски песни, с цел да вземат присъединяване във Националния фестивал, носещ името на един от най-изявените бъллгарски артисти на остарели градски песни Георги Бейков.

Като ръководител на журито, неговият наследник Никола Бейков благодари на община Свищов за напъните, които поставя при осъществяване на фестивала, а на всички участници за любовта с която съхраняват хубава остаряла градска ария. Той осведоми присъстващите, че тази година ще има още две награди – за най-възрастен и най-млад участник, като показа, че концепцията за това е пристигнала от семейство негови родственици от село Българско Сливово, които са дали сумата от 100 лв., с цел да се добави още една премия към статута на Фестивала.

Журито взема решение премиите да станат две и по този начин в тазгодишното издание непрeдвидено награди ще получат още две категории участници. След благодарствените думи на Никола Бейков, Петият Национален Фестивал за остарели градски песни бе открит публично от кмета на община Свищов Генчо Генчев, който показа, че всички учстници ще си тръгнат от Свищов с диск, на който са записани осъществявания на фамозния Георги Бейков и по този начин част от него ще стигне до всяко кътче на нашата страната.

В унисон с времето, вокална група „ Ставерчанка ” при НЧ „ Васил Левски–1898 ”- с. Ставерци, даде старт на фестивала с песента „ Ръми дъждец “, след което се занизаха като бисери на перлена огърлица старите градски песни…

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР