За пета поредна година Община Стара Загора и фирма БалБок

...
За пета поредна година Община Стара Загора и фирма БалБок
Коментари Харесай

Два дни събират опасни битови отпадъци в мобилни пунктове в Стара Загора

За пета поредна година Община Стара Загора и компания „ БалБок Инженеринг “ АД провеждат акция за разделно събиране на опасни отпадъци от семействата.

Два дни ще продължи приемането на отпадъците с опасни свойства – на 13 май (петък) от 10.00 часа до 16.00 часа, на паркинга на парк „ Артилерийски “ (от страната на ул. „ Одринска епопея “), както и на 14 май (събота), от 10.00 часа до 16.00 часа, на паркинга на парк „ Зеления чеп “.

В мобилните пунктове жителите могат да предават: медикаменти с изминал период на годност; живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак; лакове и бояджийски материали, разтворители; останки от строителна химия – лепила, пяна, силикон и др.; домашен препарати / битова химия; фотографски материали; киселини / основи; мастила; празни опаковки, обозначени със знаците за опасност; препарати за растителна отбрана и битка с вредители. Опасните боклуци се одобряват безплатно.

Включването на всички тях в общия поток въздейства негативно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата и системите за оползотворяване на боклуци. Събирането на рискови битови боклуци е част от реализация на уговорката, който общината има в осъществяване условията на Закона за ръководство на отпадъците, както и на политиката за поощряване на устойчивото развиване.

Община Стара Загора приканва жителите да се включат в акцията за предаване на рискови боклуци от семействата. “ Да проявим отговорно отношение към здравето си и околната среда и да предадем наличните си рискови битови боклуци в Мобилните пунктове! “, допълват от локалната администрация.

За повече информация апелирам посетете
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР