За пета поредна година Финландия е обявена за най-щастливата страна

...
За пета поредна година Финландия е обявена за най-щастливата страна
Коментари Харесай

Финландия е най-щастливата страна в света за пета поредна година

За пета поредна година Финландия е оповестена за най-щастливата страна в Световния отчет за щастието, подготвян от Мрежата на Организация на обединените нации за решения за стабилно развиване, съобщи Си Ен Би Си.

Според 10-то издание на отчета Финландия има „ забележителна преднина пред останалите “ страни от Топ 10, който за поредна година е доминиран от северноевропейските страни.

На втора позиция остава Дания, а трета е Исландия. Топ 10 допълват Швейцария, Нидерландия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Израел и Нова Зеландия.

Тази година България се подрежда на 85-то място от 146 страни, в които са извършени прочувания. Това значи, че страната ни е напреднала с 3 позиции спрямо миналата  година.

На последно място в класацията е Афганистан, като пред централноазиатската страна се подреждат Ливан, Зимбабве, Руанда и Ботсвана.

Класацията се построява на база на данни от социологически изследвания, осъществени от Gallup сред 2019 и 2021 година Сред факторите, от които зависи резултата на страните, са БВП (БВП) на глава от популацията, обществена поддръжка и оценка, която жителите дават на свободата си да вземат решения за живота си.

Джон Хелиуел, канадски икономист и редактор на Световния отчет за щастието, съобщи, че отчетът регистрира „ незабравим напредък в международен мащаб “ на три прояви на добрина, следени в международното изследване на Gallup - да окажеш помощ на чужд, да бъдеш доброволец и да правиш дарения. Според него и при трите вида дейности се следи растеж от към 25% в международен мащаб през 2021 година спрямо интервала преди пандемията.

Пълният отчет може да видите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР