За пета поредна година Българска национална телевизия, съвместно със Столична

...
За пета поредна година Българска национална телевизия, съвместно със Столична
Коментари Харесай

Кампанията на БНТ Спри, детето запази! с образователен празник за Коледа

За пета поредна година Българска национална телевизия, взаимно със Столична община и Пътна полиция, провежда детско коледно празненство, което е част от акцията „ Спри, детето резервира! ". По традиция просветителното събитие по сигурност на придвижване по пътищата се организира в Централен боен клуб, където всяка година Министерството на защитата дава безплатно зала за осъществяване на самодейността. Тази година 17 декември (неделя) се трансформира във трогателен празник за деца от обществено слаби фамилии и ученици на Специално учебно заведение за възпитаници с повреден слух „ Проф. доктор Дечо Денев " - гр. София.


В тематичната стратегия, която всяка година се провежда от Съвета по сигурност за придвижване на децата по пътищата към Столична община, под управлението на Симеон Симов, се включиха дребните артисти от „ Весел столичен светофар “. Те припомниха на дребни и огромни главните правила за придвижване по пътищата и проведоха викторина с малчуганите. Въпроси за сигурността на пътя зададе и самият Дядо Коледа, който раздаде дарове на децата и прикани водачите да бъдат толерантни и изключително деликатни към най-малките участници в придвижването.

„ Въпросите, които Дядо Коледа задава на децата са свързани с най-важното, което те би трябвало да знаят за безвредното придвижване по пътищата. И тъй като самият Дядо Коледа ги пита, с огромно неспокойствие и интерес те желаят да се показват чудесно и по този начин по-лесно ще запомнят поднесената информация “, показа Симеон Симов – секретар на Съвета по сигурност за придвижване на децата към Столична община.

Към родителите се обърна контрольор Мария Ботева от отдел „ Пътна полиция “ при основна дирекция „ Национална полиция “, припомняйки, че постоянно децата възприемат държанието на възрастните като образец и по тази причина е значимо какви послания адресираме към тях.

За положителното въодушевление на празника се погрижиха танцьорите от групировка „ Emotion Dancing School “. Магията на празника бе дело на илюзионистите Боби Шоу и Маг Айвън. С осъществявания се включиха и известните реализатори Богдан Томов, който е и дълготраен дипломат на самодейността, и Костадин Георгиев - Калки.

От 2012 година обществено-значимата акция „ Спри, детето резервира! “ на Българска национална телевизия регистрира действителни резултати: десетки пешеходни пътеки в София бяха повдигнати, а над 120 – осветени, инсталирани са над 80 предупредителни пътни знака с логото на акцията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат сложени такива и в други обитаеми места.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР