За периода от 01.10. до 30.11.2022 г. на отоплителния есенно-зимен

...
За периода от 01.10. до 30.11.2022 г. на отоплителния есенно-зимен
Коментари Харесай

По-малко пожари в областта в сравнение със същия период миналата година

За интервала от 01.10. до 30.11.2022 година на отоплителния есенно-зимен сезон са зародили общо 9 катастрофи, като 6 от тях са с директни материали вреди и 3 - без директни материални вреди.

Най-честите аргументи за зародилите пожари през отоплителния сезон са късо съединяване – 2, погрешно прилагане на отоплителни уреди – 1, немарливост при боравене с открит огън – 3, строителна нередовност – 1. От началото на сезона няма потърпевши и починали хора, както и за миналата година за същия интервал.

Произшествията са по-малко спрямо предходната година за същия интервал, поради топлата и дълга есен.

" Никога не оставяйте включени уреди без наблюдаване!

При овакантяване на дома или офиса още един път се убедете, че сте изключили уредите.

Не използвайте ексцентрични и саморъчно направени уреди!

Върху или наоколо до електрическите уреди в никакъв случай не оставяйте горими предмети. Не ги използвайте за сушене на облекла. Укрепете добре всички отоплителни уреди заради заплахата от превръщане. Последното е изключително значимо и за сигурността на Вашите близки, в случай че те са трудноподвижни, възрастни или заболели хора! Те са най-рисковата обществена група при пожар!

Ако не сте си почистили комина, времето към момента е удобно за разчистване на комините, за обезпечаване на тяхната пожарна сигурност през зимата – направете го.

Спазването на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност са отговорност на всеки жител, нарушаването им може да заплаши освен персоналната Ви благосъстоятелност, само че живота и здравето на околните хора до Вас ",заявяват от полицията в Кюстендил.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР