За първите девет месеца на годината са намерени над 1300.

...
За първите девет месеца на годината са намерени над 1300.
Коментари Харесай

​Увеличават се случаите на изгубени или забравени вещи на столичното летище

За първите девет месеца на годината са открити над 1300. Почти половината от тях са върнати на притежателите им. Останалите се съхраняват в специфични пространства на аерогарата. Какви движимости губят пасажерите и какъв брой време се пазят на летището, вижте в идващия репортаж.

София

Съпругата на Иван постоянно пътува за Бристол. Вчера не запомнила преносимия компютър си на столичното летище. Обадила се в службата за изгубени движимости и откакто открили, че тя е притежателят изпратила Иван да го вземе.
Иван Котев: " Насочихаме към господина, той ми сподели да изчакам и както виждате преносимия компютър е открит. За първи път ми се случва това нещо. Мисля, че и на жена ми за първи път се случва ".
Пътниците губят или не помнят телефони, таблети, бижута, пари, документи. Тази заран е открита даже детска количка. От летището описаха, че разкрили и върнали годежният пръстен на двойка, която пътувала за Италия.

Христо Ханджиев - шеф " Сигурност " на Летище София: " Имали сме случай да връщаме движимости, които нямат огромна парична стойност, само че в това време са скъпи за притежателите им. И примерно детско дървено пистолетче, харизано на женитба сме прибирали на притежателя.


Изгубените или забравени движимости се съхраняват безсрочно, обясниха от летището и допълниха, че тази година са върнали часовник загубен през 2016-а. На централната ЖП гара в София за изгубените движимости дават отговор дежурните жандармеристи. От началото на годината са регистрирани 60 случая
Калин Мичев - Дирекция " Жандармерия ", Министерство на вътрешните работи: " 19 са за забравени багажи. Всичко останало - персонални документи, връхни облекла, портмонета. "
Повече от половината движимости са върнати на притежателите им. А непотърсените се съхраняват в особено помещение. На централната автогара случаите на забравени или изгубени движимости са намалели.

Пламен Петков - охранител на Централна автогара: " Имахме три случая, в които със пропуснат багаж, само че се появяват по-късно и си го вземат багажа ".
Всички движимости, които намират пасажерите или охранителите на автогарата, се предават във второто районно ръководство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР