За първи път Военновъздушните сили (ВВС) проведоха съвместна тренировка с

...
За първи път Военновъздушните сили (ВВС) проведоха съвместна тренировка с
Коментари Харесай

Военновъздушните сили в съвместна тренировка със Столичната община


За първи път Военновъздушните сили (ВВС) организираха взаимна подготовка с Модула за търсене и избавяне към дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община.

В тренировката, която се организира на два стадия, вземат участие персонален състав и техника от авиобаза " Враждебна " и чиновници на Столична община.

По време на първия стадий се извършват наземни теоретични и на практика занятия и летателни задания от летище София до летище Безмер и назад с два самолета C-27J „ Спартан “ и Модула за търсене и избавяне към Столична община.

„ Провеждаме първия стадий от взаимната подготовка – трениране на товарене и разтоварване в аероплан „ Спартан “. Времето е от извънредно значение за оказването на съответна помощ “, съобщи командирът на авиобаза „ Враждебна “ полковник Филип Ангелов.

„ За първи път в историята се организира задача сред Въоръжените сили и общинска конструкция “, разяснява шефа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ Красимир Димитров.

" Преди две седмици работихме дружно с военните в Карлово, с цел да се включим в подпомагането за наводнението ", добави той.

По време на втория стадий през октомври ще се извърши превозване на Модула за търсене и избавяне до летище Тиват, Черна гора, и назад, където чиновниците на Столичната община ще вземат участие в интернационалното полево обучение по плана BALANCE – „ Мащабно ръководство на земетресенията на Западните Балкани посредством взаимни действия по трансгранично съдействие “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР