- За първи път в света производител на автомобили призна,

...
- За първи път в света производител на автомобили призна,
Коментари Харесай

Renault Scenic Vision – онлайн кръгла маса на журито AutoBest с експертите създали тази концепция

- За първи път в света производител на коли призна, че мотор с вътрешно горене H2 не е транспортно средство с нулеви излъчвания. Въпреки че има малко количество излъчвания, въпреки всичко ICE, горящ водород, не е ZEV.
- Концепцията Scenic Vision е първата в света идея за задвижване Electric H2 с удължение на пробега. Всъщност експертите на Renault сплотиха естествена електрическа кола с Li Io батерия с атомна горивна клетка. За да няма комплициране, основният инженер на Renault за планове H2 даде да се разбере, че в концепцията Scenic Vision не е включен водороден ICE мотор.

Миналата седмица членовете на журито на AUTOBEST участваха в извънредна кръгла маса с специалистите, основали Renault Scenic Vision, първият концептуален електромобил с атомна клетка и продължен пробег - Жил Видал – началник на Renault Design, Клеа Мартине – VP Sustainability Group Renault и Филип Превел – Gas & H2 основен инженер на Renault. Те предложиха вижданията си за създаването Scenic Vision, която е визия за бъдещия модел Scenic, само че също и визия за подвижност в идващото десетилетие. Трите съществени тематики, разисквани по време на кръглата маса, бяха фокусирани върху устойчивостта на концептуалния автомобил, неговия дизайн и задвижването.

През 1991 година Renault показа на автомобилното ревю във Франкфурт първия Scenic Concept като „ voiture a vivre “. Днес Scenic Vision Concept е цялостен с новаторски технологии, реформаторски дизайн и невисок въглероден отпечатък (75% по-нисък от Megane E-TECH!). Със Scenic Vision Concept Renault прави изказване – дизайнът на автомобила не е най-важната характерност, а неговото обръщение. 90% от това, което Scenic Vision наподобява сега, ще бъде индустриалният модел през 2024 година Scenic Vision обгръща стратегическия ангажимент на Renault за стабилно развиване във връзка с околната среда, сигурността и приобщаването.

70% от концептуалния автомобил е създаден от рециклирани материали и 95% от автомобила предстои на преработване, в това число батерията. В интериора 100% от материалите, които са в контакт с пасажерите, се рециклират, да вземем за пример рециклирана пластмаса, рециклирани въглеродни нишки или рециклиран алуминий.

Друго екологично изказване на Scenic Vision е, че автомобилът ще се предлага единствено в черно и бяло: пигментите са един от най-големите замърсители. Черният цвят ще бъде получен от CO2 посредством развой на декарбонизация. В интериора, върху панелите – дифракция на светлина демонстрира върху панелите някои от цветовете на дъгата.

Други забавни характерности на Renault Scenic Vision са Safety Coach, който разрешава понижаване на случаите със 70%, увеличената видимост с 24%, системата за филтриране на въздуха, която ще може да пречиства въздуха към автомобила, когато е включена, въздушните възглавници, които прегръща пасажерите - като "пашкул " - или системата за различаване на лица, ситуирана в колоната B, която трансформира настройките на автомобила съгласно лидера, който стъпва в колата. Системата за филтриране на въздуха ще може да работи освен вътре в колата, само че и отвън нея, към самата кола.

Scenic Vision няма мотор с вътрешно горене. Задвижването се състои от електрически мотор с мощ 160 kW, захранван от класическа Li Io батерия и атомна горивна клетка от 16 кВтч. 40-кВтч батерия е проектирана да бъде два пъти по-лека и по-евтина от тази, създадена за равностоен електромобил. По отношение на обсега, специалистите оповестиха пробег до 800 км с цялостна EV батерия + цялостен H2 контейнер (2,5 kg), и 5-минутно прекъсване за зареждане на резервоара с водород. 100% електрическият обсег не бе обявен. Батерията съдържа рециклиран Li Ni Co, а горивната клетка H2 е 100% рециклирана платина.

С концепцията Scenic Vision Renault изпраща ясна декларация по отношение на бъдещите технологии за подвижност – за дълги дистанции нашето EV не е най-хубавото решение. Хибрид с горивна клетка H2 може да бъде по-добро решение за дълги пътувания. Електрическите коли с чиста батерия ще продължат да съставляват най-хубавото решение за градски коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР