За първи път в света Кока-Кола представя лимитирана колекция от

...
За първи път в света Кока-Кола представя лимитирана колекция от
Коментари Харесай

Кока-Кола кани: Ела и събери вдъхновение от България!

За първи път в света Кока-Кола показва лимитирана сбирка от шест дизайнерски бутилки, отдадена на неповторимото многообразие от везбени орнаменти и композиции от разнообразни краища на България. За първи път и шест ансамбъла за национални танци ще се надиграват онлайн пред аудитория, представяйки шестте етнографски области в България. Това ще стане на 22.10., неделя, от 12.00 часа пред Народен спектакъл „ Иван Вазов “в столицата и е част от акцията на Кока-Кола „ Събери ентусиазъм от България “. Емблематичната стъклена бутилка на компанията е облечена в претекстове от шевиците на шестте български етнографски области – Шопска, Тракийска, Родопска, Пиринска, Добруджанска и Северняшка.

В неделния ден всички поданици и посетители на София ще могат да се насладят на родните ни танци, като празненството ще бъде и част от честванията на 6-та годишнина на БНТ2 и ще бъде излъчено онлайн. Множество награди и изненади чакат публиката.

Освен София, още пет български града са включети в самодейността на Кока-Кола и един от емблематичните ансамбли за български национални танци „ Чинари “, а какво ще се случи, всеки ще може да разбере на място.

Градовете са:

Пловдив, представляващ Тракийската етнографска област, 23.10., 18.00 ч., площад „ Централен “.

Смолян, представляващ Родопската етнографска област, 24.10, 17.00 ч., площад „ Свобода “.

Благоевград, представляващ Пиринска етнографска област, 27.10., 18.00 ч., площад „ Георги Измирлиев “.

Варна, представляваща Добруджанска етнографска област, 28.10., 18.00 ч., площад „ Севастопол “,

Велико Търново, представляващ Северняшка етнографска област, 29.10., 13.00 ч., пред входа на резерват „ Царевец “.

Вдъхвайки нов живот на традициите, Кока-Кола за следващ път показва своята жива история, обвързвана директно с България, която през годините развива и обогатява. Така както контурната бутилка е лицето на Кока-Кола на всички места по света, по този начин и шевиците са запазената марка на България по всички интернационалните прояви и изложби. Вдъхновена от нашето вековно културно завещание, серията има своята колекционерска стойност и историческо значение за Кока-Кола в България, тъй като сплотява в едно няколко емблематични детайла – иконичната стъклена бутилка датираща от 1915 година, извънредният надпис на кирилица с история от 1965 година и отличителните за 6 български района шевици с история от 30-те години на предишния век.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР