За първи път в публичното пространство от прокуратурата коментираха обвиненията

...
За първи път в публичното пространство от прокуратурата коментираха обвиненията
Коментари Харесай

Разкритие: Живко Коцев сам е потърсил главния прокурор. Дал е и показания

За първи път в общественото пространство от прокуратурата разясниха обвиняванията към тях за оказван напън върху към този момент някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев да си подаде оставката . По тематиката приказва пред „ NOVA “ градският прокурор на София Илиана Кирилова

Тя разкри, че Живко Коцев са е потърсил основния прокурор Борислав Сарафов и е изискал среща с него . Това се е случило, откакто от Антикорупционната комисия са влезнали в кабинета му. Коцев също по този начин самичък предал на проверяващите часовника, който се вижда на изтеклите фотоси. 

Кирилова описа, че Коцев е потърсил Сарафов в 09:00 часа. Звънял е настоятелно до момента в който не е получил отговор. Тогава е помолил за среща , тъй като се случвало нещо, което го тормозило. 

Коцев е изискал среща в качеството си на основен секретар на силовото министерство . Кирилова уточни, че персонално тя не вижда нищо незаконосъобразно в това. И преди са били провеждани редица работни срещи. 

На диалога са участвали с изключение на Сарафов и Кирилова, и още двама души – нейният заместител Христо Кръстев, както и ръководителят на Антикорупционната комисия Антон Славчев. 

Кирилова е безапелационна, че нито един от тях не е оказвал напън на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи да си подаде оставката. По време на срещата е станало ясно, че сутринта му е звънял един от арестуваните – Стефан Димитров , и го е попитал какво става, а Коцев не е могъл да му отговори. 

След срещата той е изискал да бъде разпитан за контрабандния канал . По време на разпита е имало и юрист. Единственото, което Сарафов му е споделил, е, че разчитат, че поради длъжността, която заема, би трябвало да бъде откровен. 

По отношение на часовника трябвало да бъдат направени експертизи, с цел да се разбере дали той е бил подарен на Живко Коцев . Снимките с кучето и пачките пък от прокуратурата видели в медиите. 

По сигнала на някогашния министър председател Николай Денков за оказван напън върху Коцев съдията, която проверява основния прокурор, към момента не била призована. Самият някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи не е открит още веднъж за коментар, само че последното, което е споделил е, че е подал оставка под напън. Заради тези негови думи стартира и инспекция против Борислав Сарафов

Междувременно Живко Коцев бе освободен от длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи по предложение на служебното държавното управление и с публикуван декрет на президента. Именно това бе първото решение на новия кабинет , взето незабавно след встъпването му в служба неприсъствено. 

Главен комисар Димитър Кангалджиев краткотрайно ще заеме поста на Коцев

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР