За първи път в Пазарджик в Регионалната библиотека Никола Фурнаджиев“

...
За първи път в Пазарджик в Регионалната библиотека Никола Фурнаджиев“
Коментари Харесай

Шестокласници от Пазарджик се запознаха с роботчето Финч

За първи път в Пазарджик в Регионалната библиотека „ Никола Фурнаджиев “ дойде роботчето Финч. Роботът е основан да подкрепя децата при първите им стъпки в света на програмирането. Най-напред с дребния робот се срещнаха шестокласниците от Математическата гимназия в града. Децата бързо се ориентират в общуването си с роботчето.
" Те живеят в един доста софтуерен свят, самите деца са доста напреднали и с техниката нещата са доста по-интересни ", отчита Теодора Ташкова, началник на Детския отдел на Регионалната библиотека в Пазарджик. Финч може да рисува всичко, което пожелаеш, стига да му зададеш вярната команда. Това изискване е значимо за положителния резултат. На подобаваща повърхнина - в тази ситуация картон, той самичък стартира да рисува, като авансово би трябвало да му бъде заложено какво тъкмо да нарисува, а компютърът ръководи придвижванията му.
Някои от децата правят оценка рисковете от навлизането на прекомерно доста техника в всекидневието ни:
" Може да докара до проблеми. Хората може да станат по-мързеливи, по-мудни, по-несръчни, обаче въпреки всичко човек основава всичко това със силата на своя разсъдък. Не би трябвало да сме напълно подвластни на тези компютри, тъй като нашата натурална среда не е такава. "
Финч се срещна с пазарджишките деца благодарение на Народната библиотека „ Иван Вазов “. Според Михаил Саграшев от Американския център към библиотеката Финч развива най-много изобретателното и логическо мислене по един занимателен и подсъзнателен метод.
Още за роботчето Финч чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР