За първи път в историята си, Българска федерация по мотоциклетизъм

...
За първи път в историята си, Българска федерация по мотоциклетизъм
Коментари Харесай

Банско вдигна на крака 10- хилядна публика в Арена София

За първи път в историята си, Българска федерация по мотоциклетизъм бе хазаин на кръг от Световния шампионат по СуперЕндуро, известно като Ендуро на закрито. Зала Арена София бе превърната в трасе за мотокрос и събра най-големите международни звезди в СуперЕндурото. Публиката на трибуните беше над 10 хиляди фенове. Те приветстваха с възторг най-хубавите в света, само че аплодисментите им за младите мотористи от Банско бяха извънредно по-големи.
В рамките на Световното състезание се организира и първата в историята ни Републиканска купа по СуперЕндуро, а в надпреварата взеха присъединяване мотоциклетистите от състезателен клуб „ Мото Дружина Банско ”. Благодарение на показаните резултати в Републиканския шампионат през 2023 година, право на присъединяване получиха в клас Junior (до 14 години) Иван Чакъров, Мирослав Керанджиев, Александър Пиришанчин, Мартин Ковачев и Нейтън Димитров, а в клас Elite – Георги Весков и Борис Чакъров.
С представянето си в Арена София те потвърдиха, че са спортисти на най-високо равнище и справедливо завоюваха оценки. В клас Junior първи приключи Нейтън Димитров с 40 точки, следван от съотборниците си Мирослав Каранджиев (34 т.) и Иван Чакъров (28 т.). Отлична езда направиха и останалите мотористи от „ Мото Дружина Банско ”.
Кметът Стойчо Баненски, който беше измежду поканените публични лица на Световния шампионат, слезе на трасето, с цел да бъде с момчетата от Банско. Заедно с тях приемаше поддръжката на публиката, която всякога при споменаването на Банско избухваше с възторжени овации и възгласи.


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР