За първи път в бюджета на ЕК се предлага да

...
За първи път в бюджета на ЕК се предлага да
Коментари Харесай

Мария Габриел: За първи път се предлага в бюджета на ЕК да има част, свързана с цифровата трансформация

За първи път в бюджета на Европейска комисия се предлага да има обособена част, обвързвана с цифровата промяна. Това сподели за „ Фокус “ еврокомисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел по отношение на финансовата рамка на Общността след 2020 година.

По думите й Европа би трябвало да направи умен избор за цифровата промяна, която е изключителна опция за страните-членки.

”Днес всичко към нас се трансформира в резултат на тази цифрова промяна. Затова отделяйки освен бюджет като глава в общия бюджет на Съюза, само че и предлагайки да се усилят двойно вложенията, ние заявяваме, че Европа желае да насочи ясно обръщение към своите жители, тъй като желаеме те да имат нужните цифрови умения. Днес единствено 37% от работната мощ на Европейски Съюз, има съществени цифрови умения, а знаем, че след 2020 година 90% от работните места ще изискват такива. Искаме да влагаме в киберсигурност, тъй като хакерските атаки не познават граници, като не става въпрос единствено за персоналните ни данни, а и за сериозна инфраструктура каквато са енергетиката и превоза. Искаме да излъчим и доста мощен сигнал към нашата промишленост, желаеме конкурентноспособни предприятия “, сподели еврокомисарят.

Мария Габриел разяснява още, че документът за Многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз след 2020 година има за цел да отговори на въпросите какво се желае от Европейски Съюз, какви са целите на европейските жители и по какъв начин бюджетът ще се отрази на тях. Безспорно едно от най-големите провокации ще бъде Брекзит, като Англия също е обхваната от новата финансова рамка, добави Габриел и посочи, че сегашната вноска за страна-членка на Европейски Съюз от 1% не може да продължи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР